Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2017, 19:07
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Štúdia zistila, že homofóbni ľudia často bojujú s homosexuálnymi chúťkami, ktoré na verejnosti nemôžu prejaviť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vnútorný konflikt homofóbov ničí.

Homosexualita je bežnou súčasťou našej spoločnosti a aj keď to mnohé skupiny ľudí nevedia prijať, možno práve ľudia s homofóbnymi tendenciami skrývajú svoju pravú tvár. Zaujímavá štúdia ešte z roku 2012 chcela odhaliť prípadné prepojenie medzi anti-homosexuálnymi názormi a potlačenými pocitmi vnútri jednotlivých osôb, pričom výsledky vyznievajú celkom fascinujúco.

Štúdia publikovaná v magazíne Journal of Personality and Social Psychology odhalila, že vyššia úroveň homofóbie sa dá pozorovať najmä u ľudí, ktorí v sebe majú nepriznané pocity príťažlivosti voči rovnakému pohlaviu, a tak zjednodušene povedané, heterosexuálni muži potlačujúci svoje homosexuálne pocity zvyčajne bývajú oveľa ostrejší voči homosexuálom.

Štúdia zistila, že homofóbni ľudia často bojujú s homosexuálnymi chúťkami, ktoré na verejnosti nemôžu prejaviť
Zdroj: tumblr

Jedna z autoriek štúdie Netta Weinstein sa vyjadrila, že osoby, ktoré samé seba považujú za heterosexuálne, ale v testoch sa u nich objavila silná príťažlivosť k osobám opačného pohlavia, môžu homosexuálov považovať za hrozbu, pretože ich správanie im pripomína vlastné potlačované pocity. Svoj vnútorný konflikt preto často premieňajú na vonkajší konflikt a zameriavajú sa práve na urážanie homosexuálov. Zaujímavým nálezom bolo aj zistenie, že viacero heterosexuálnych osôb s potlačenými homosexuálnymi tendenciami bolo vychovaných v rodinách s tvrdšou rukou rodičov, takže ak celé detstvo počúvali o tom, akí sú homosexuáli zlí, toto myslenie si zachovali aj v dospelosti.

Štúdia mala napriek tomu zopár problémov a jej účastníkmi boli iba študenti vysokej školy, takže do budúcnosti by sa jej autori chceli zamerať na porovnanie mladšej generácie a staršej generácie, pretože homosexualita bola v minulosti oveľa väčšie tabu ako dnes.   

Domov
Zdieľať
Diskusia