Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2017 o 10:21
Čas čítania 0:00
Emil A.

Duo mladých mamičiek sa rozhodlo splniť si sen. Od domáceho pečenia až po otvorenie cukrárne

GASTRO BRATISLAVA
Uložiť Uložené

La Patisserka ti ponúka neodolateľné vôňe a chute Francúzska.

Ľudia radi trávia svoj voľný čas s priateľmi pri šálke kávy, so sladkým potešením a v prvom rade v príjemnom prostredí. Tento opis presne sedí aj na cukráreň v centre mesta Bratislavy s názvom La Patisserka. Cukráreň ladená vo francúzskom štýle navodí návštevníkom nielen romantickú atmosféru, ale poteší aj ich chuťové poháriky. Za prevádzkou stoja dve mladé a sympatické mamičky, ktoré sa rozhodli vytvoriť priestor pre pravých milovníkov sladkého života. 

Po návšteve Francúzska majiteľkám Veronike a Monike zavoňal štýl tamojších kaviarní a cukrární, vzhľad a chuť ich typických koláčikov a s tým spojená aj romantická francúzska atmosféra. Bývalé absolventky Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Pieštanoch mali odjakživa ku gastronómii blízko. K tomu, aby sa však dopracovali k dokonalosti, viedla dlhá cesta. Dnes máte možnosť navštíviť cukráreň v štýle nefalšovanej romantiky na Krížnej ulici, kde má každý možnosť vychutnať si neodolateľné a nielen francúzske pochúťky. Okrem domácich cheesecakov a toriet si návštevníci majú možnosť vychutnať aj slané a sladké raňajky.

Duo mladých mamičiek sa rozhodlo splniť si sen. Od domáceho pečenia až po otvorenie cukrárne
Zdroj: La Pattiserka

Začiatky bývajú v každom podnikaní náročné a inak to nebolo ani u nich

„Spočiatku sme začínali pečením doma. Náš prvý plán bol naučiť sa robiť croissanty a ďalej ich vo veľkom predávať, no boli sme sklamané, pretože sme zistili, že najlepšie croissanty sú polotovary. Zamerali sme sa teda na koláče. Prežierali sme našich známych a postupne zdokonalovali naše receptúry. Trvalo nám zhruba 3 roky, kým sme sa dopracovali ku výsledkom, ktoré dnes ponúkame aj našim zákazníkom."

 

Po 12-hodinových smenách po nociach piekli a ráno pred robotou rozvážali koláče

„Veľmi nám pomohlo, že sme sa dlho poznali, keďže sme boli spolužiačky a neustále sme spolu trávili čas. Popri štúdiu a  zamestnaní bolo ťažké sa venovať aj pečeniu. Keďže sme boli na všetko samy, zapájali sme do práce všetkých možných priateľov a samozrejme aj rodinu."

Problémy boli aj so samotným priestorom, no nakoniec im ich vytúžená cukráreň padla ako z jasného neba

„Veľa ľudí nás od tohto priestoru odhováralo, no nakoniec sme spokojné a ľudia k nám s obľubou chodia. Aj napriek tomu, že v blízkosti sú ďalšie kaviarne, veľa ľudí nás navštevuje z okolia, väčšinou tí, čo tu pracujú alebo bývajú. Máme už dokonca aj stálych zákazníkov."

Duo mladých mamičiek sa rozhodlo splniť si sen. Od domáceho pečenia až po otvorenie cukrárne
Zdroj: La Pattiserka

Odlíšiť sa od konkurencie je v dnešnej dobe čoraz náročnejšie. Čím vynikajú v porovnaní s ostatnými bratislavskými cukrárňami?

„Naše najväčšie pozitívum je, že koláče vyrábame tu a nie sú dovážané. Vieme presne čo do koláčov dávame, nie sú to žiadne polotovary a tým pádom vieme ručiť za kvalitu surovín a našich výrobkov. Samozrejme, potom aj na základe recenzií zákazníkov môžeme prispôsobiť našu ponuku."

Odporúčané
Chodia ľudia v Bratislave menej často na párty? Zisťovali sme, ako sa policajné razie podpísali na fungovaní klubov (Reportáž) Chodia ľudia v Bratislave menej často na párty? Zisťovali sme, ako sa policajné razie podpísali na fungovaní klubov (Reportáž) 13. novembra 2024 o 14:30

Veľkú obľubu máju napríklad tartaletky a Pavlova torta, ktorú je pomerne náročné dostať v iných cukrárňach. Zákazníkom ponúkajú možnosť ochutnávky, aby mali lepšiu predstavu o tom, ako ich koláčiky chutia, vyzerajú a následne si môžu vybrať tie najlepšie na vlastné oslavy. V prípade svadobných objednávok, v januári La Patisserka organizuje veľkú ochutnávku v podobe tzv. candy baru spolu s prezentáciou dezertov. 

Duo mladých mamičiek sa rozhodlo splniť si sen. Od domáceho pečenia až po otvorenie cukrárne
Zdroj: La Pattiserka
Duo mladých mamičiek sa rozhodlo splniť si sen. Od domáceho pečenia až po otvorenie cukrárne
Zdroj: La Pattiserka

Aké sú ich plány do budúcna? Plánujú sa prípadne rozrásť v podobe ďalších prevádzok?

„Snažíme sa vytvárať rôzne eventy s ktorými je spojená aj sezónna úprava ponuky koláčov. Tým máme na mysli akcie, ako napríklad Halloween, Vianoce, Veľká noc či Mikuláš. Na druhej strane sa ťažko organizujú takéto eventy, keďže naši zákazníci sú zvyknutí na štandardné otváracie hodiny. V budúcnosti by sme chceli otvoriť aj ďalšiu prevádzku, hľadáme už teraz ďalšie priestory, no je to ťažké. Nikam sa však neponáhľame a sústredime sa na chod súčasnej prevádzky. Spolupracujeme aj s externými kaviarňami a cukrárnami, ktorým dovážame naše výrobky, takže práca je aj v zabehnutom procese náročná."

Duo mladých mamičiek sa rozhodlo splniť si sen. Od domáceho pečenia až po otvorenie cukrárne
Zdroj: La Pattiserka
Duo mladých mamičiek sa rozhodlo splniť si sen. Od domáceho pečenia až po otvorenie cukrárne
Zdroj: La Pattiserka

La Patisserka je miestom, kde koláčiky vynikajú svojím vzhľadom a hlavne chuťou. V príjemnom prostredí a s usmievavou obsluhou má zákazník možnosť si po náročnom dni v práci alebo v škole vychutnať sladké potešenie s lahodnou šálkou kávy. Okrem iného ak plánuješ svadbu či oslavu, La Patisserka je skvelou možnosťou, ako hostí ponúknuť domácimi koláčikmi, ktoré pravdepodobne oveľa viac potešia a prekvapia ako tradičná "doboška" či "punčák". 

Viac info nájdeš na webovej stránke, Facebooku a Instagrame. 

Domov
Zdieľať
Diskusia