Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2017 o 15:11
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Chceš ochutnať netradičné sushi s najkvalitnejším japonským mäsom? Pripravia ti ho priamo v centre Bratislavy

GASTRO GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené

KOBE chce byť podnikom pre mladých, chce im ponúknuť to, čo ich počas voľných večerov ženie do ulíc a túži ich baviť svojou dobrou atmosférou

S príchodom zimy nastáva obdobie, keď sa budeš musieť vzdať svojho piatkového drinku na vyhriatej letnej terase, ktorý si si cez leto určite s radosťou vychutnával. Ak môžeme, uľahčíme ti tvoje hľadanie alternatívy, kde si aj v zime užiješ svoj obľúbený nápoj v peknom prostredí. Máme tip na reštauráciu, ktorý spĺňa najvyššie nároky tých najväčších fajnšmekerov, kvalitný servis pre náročných zákazníkov, rôznorodý jedálny lístok pre labužníkov a tiež sympatické prostredie pre pôžitkárov. V samom centre mesta, na známom Hviezdoslavovom námestí ťa už od januára tohto roku víta prvotriedna reštaurácia s názvom, ktorý sám o sebe prezrádza najvyššiu možnú kvalitu svojho produktu - KOBE.

Chceš ochutnať netradičné sushi s najkvalitnejším japonským mäsom? Pripravia ti ho priamo v centre Bratislavy
Zdroj: Nicole Lieskovská

Čo je Kobe?

Na Slovensku zatiaľ prvá, no pôvodom česká sieť KOBE RESTAURANTS vychádza zo zachovania vysokej kvality a jednotnosti gastronomického umenia aj pri väčšom množstve prevádzok. A čo vlastne je to Kobe? Inak sa mu hovorí aj “červené zlato z ďalekého Japonska”.

Chceš ochutnať netradičné sushi s najkvalitnejším japonským mäsom? Pripravia ti ho priamo v centre Bratislavy
Zdroj: Nicole Lieskovská

„Japonsko, jeho kultúra a prístup k okolitému svetu je pomerne odlišný a iný, než na čo je bežný Európan zvyknutý. Preto sa nie je čomu diviť, že majú Japonci svoj špecifický prístup aj k zvieratám z plemena Wagyu, ktoré sa chová práve kvôli svojmu jedinečnému mäsu Kobe. Prvé zmienky o chove pochádzajú už od roku 1870, kedy sa v meste Kobe otvoril námorný prístav. To spôsobilo, že sa aj zahraniční návštevníci začali zoznamovať s jeho jedinečnou chuťou a netrvalo to dlho, kedy sa sláva a mýtus o tomto jedinečnom mäse rozšíril aj do iných kútov sveta.”

Chceš ochutnať netradičné sushi s najkvalitnejším japonským mäsom? Pripravia ti ho priamo v centre Bratislavy
Zdroj: Nicole Lieskovská

„Chov plemena Wagyu sa dá prirovnať k chovu tých najlepších pretekárskych koní. Chov je výnimočný nielen vďaka starostlivému dohľadu nad potravou, ktorú zvieratá dostávajú, no najmä vďaka pravidelnému prečesávaniu, masážam ich tela, zvieratá popíjajú aj pivo a japonské saké, čo má priaznivý vplyv na funkciu ich tráviaceho ústrojenstva. Aby boli zvieratá maximálne spokojné, bez stresu a mali dobrú náladu, tak im chovatelia púšťajú dokonca relaxačnú hudbu. Nadštandardná starostlivosť má následný vplyv na chuť a štruktúru mäsa. Pre neho je typické silné mramorovanie tukovými nitkami, čím je Kobe mäso na prvý pohľad dobre rozoznateľné od iného typu mäsa.”

Chceš ochutnať netradičné sushi s najkvalitnejším japonským mäsom? Pripravia ti ho priamo v centre Bratislavy
Zdroj: Nicole Lieskovská

Avšak výborný steak z pravého Kobe nie je jediné, na čom si môžeš v tejto znamenitej reštaurácii pochutnať. Aby sme ostali i naďalej v Japonsku, na svoje si prídu predovšetkým milovníci sushi

Chceš ochutnať netradičné sushi s najkvalitnejším japonským mäsom? Pripravia ti ho priamo v centre Bratislavy
Zdroj: Nicole Lieskovská

Ázijské večere alebo degustačné Wine&Dine 

Šéfkuchár bratislavskej KOBE restaurant je uznávaný Sushi majster už viac ako trinásť rokov a jeho gastronomické umenie je cítiť nielen na tanieri. Reštaurácia sa pre nadšencov tohto, stále viac populárnejšieho ázijského pokrmu rozhodla na pravidlenej báze organizovať tematické ázijské večere, kde bude Sushi majster pred ľuďmi dokazovať svoje skills a ty sa môžeš jeho trikom priučiť. Priamo pred tvojimi očami ti uznávavaný šéfkuchár naservíruje tie najlepšie ázijské chute a vnesie ťa do tajov prípravy japosnkého sushi. Celý večer môžeš sledovať live cooking a jesť budú nielen tvoje ústa, ale aj oči. Podľa nás to znie viac ako lákavo. 

Chceš ochutnať netradičné sushi s najkvalitnejším japonským mäsom? Pripravia ti ho priamo v centre Bratislavy
Zdroj: Nicole Lieskovská

Wine&Dine ti cez víkendy bude ponúkať nezabudnuteľné zážitky s päťchodovým menu spojeným s príjemnou ochutnávkou tých najlepších vín. Ak teda nie si práve nadšenec sushi, vínko k výbornému jedlu by si určite neodmietol. 

Chceš ochutnať netradičné sushi s najkvalitnejším japonským mäsom? Pripravia ti ho priamo v centre Bratislavy
Zdroj: Nicole Lieskovská

Reštaurácia tiež myslí aj na pracujúci ľud, a ak robíš neďaleko centra Bratislavy alebo máš jednoducho cestu okolo, denné menu na teba kričí už z terasy. 

Chceš ochutnať netradičné sushi s najkvalitnejším japonským mäsom? Pripravia ti ho priamo v centre Bratislavy
Zdroj: Nicole Lieskovská

S príchodom októbra nastáva čas, kedy podniky začnú schovávať svoje letné terasy a ľudí volajú do vnútorných priestorov. KOBE sa nechce vzdať svojej vychytenej polohy a krásneho výhľadu na námestie, kde sa nielen cez víkendy premelie niekoľko stoviek ľudí. Chce byť podnikom pre mladých, chce im ponúknuť to, čo ich počas voľných večerov ženie do ulíc a túži ich baviť svojou dobrou atmosférou, ohurovať výborným servisom a učiť ich vychutnávať kvalitné gastro, ktoré povedzme si na rovinu, niekedy nájdeme zriedka.

Chceš ochutnať netradičné sushi s najkvalitnejším japonským mäsom? Pripravia ti ho priamo v centre Bratislavy
Zdroj: Nicole Lieskovská

Šťavnatý Kobe burger alebo Kobe special roll si môžeš vychutnať v krásnych vnútorných priestoroch reštaurácie, kde na teba dýcha atmosféra ďalekého Japonska alebo si od polovice novembra vychutnaj dobré víno na krytej zimnej terase s výhľadom na Hviezdoslavovo námestie. Nám reštaurácia ulahodila nielen jedlom, z ktorého nám tiekli slinky, ale i svojou myšlienkou ázijských večerov či degustačných víkendov, a preto ti ju vrelo odporúčame.

Domov
Zdieľať
Diskusia