Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2017, 16:19
Čas čítania 0:00
Ľuboš Č.

Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese spolupracujú na ďalšej životopisnej snímke. Koho život prenesú na filmové plátna tentokrát?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Známa hollywoodska dvojica opäť spája sily a pripravuje ďalší životopisný film. V hľadáčiku amerického režiséra sa najnovšie objavil americký prezident Theodor Roosevelt.

Leonardo DiCaprio i Martin Scorsese sú sami o sebe zárukou kvality, ak však dvaja hollywoodski titáni spoja sily, je jasné, že výsledkom bude niečo výnimočné. Gangy New Yorku, Vlk z Wall Street, Departed či Shutter Island sú najlepším príkladom toho, že tejto dvojici to spolu jednoducho klape. Najnovšie sa úspech zmienených filmov pokúsi napodobniť nová snímka Roosevelt, zobrazujúca úspechy i pády amerického prezidenta Theodora „Teddyho“ Roosevelta. Meno známeho politika síce vzbudzuje trocha nedôvery, Teddy však viedol dobrodružný život. Kariére prezidenta predchádzalo detstvo plné chorôb, štúdium na prestížnej univerzite i úspešná vojenská služba, Roosevelta navyše preslávili aj dobrodružné výpravy, reformy a zákony o zachovaní pralesov a ochrane živočíchov, čo je téma, ktorá je DiCapriovi mimoriadne blízka. Rozhodne preto bude zaujímavé sledovať, akú etapu zo života slávneho prezidenta Scorsese pre svoj nový projekt vyberie.

Nejde pritom o prvú snahu známej dvojice o sfilmovanie Roosveltovho života. Ešte v roku 2005 mal Scorsese s DiCapriom rozbehnutý rovnaký projekt, ktorý mal, podobne ako plánovaná snímka, vzniknúť pod záštitou Paramount Pictures. Film mal byť natočený na motívy knihy The Rise of Theodore Roosevelt, za ktorú získal spisovateľ Edmund Morris Pulitzerovu cenu. Napokon sa však od projektu upustilo, po 12 rokoch má teda Scorsese ďalšiu príležitosť dostať Roosveltov príbeh na filmové plátno. Biografia známeho prezidenta však nie je jediným rozbehnutým projektom známej dvojice. DiCaprio sa má pod réžiou amerického lodivoda objaviť aj v pripravovaných snímkach The Devil in the White City a Killers of The Flower Moon. Tie rovnako vzbudzujú veľký záujem. V prvej si Leo zahrá masového vraha H. H. Holmesa, ktorý vo svojom hoteli smrti údajne zabil až 200 návštevníkov, druhá menovaná zasa zobrazí sériové vraždy amerických indiánov z kmeňa Osage. Scorsese okrem toho dohliada aj na tvorbu očakávanej gangsterky The Irishman, dúfame teda, že dvojica si novým biografickým filmom nenaložila na tanier príliš veľa. 

Theodor Roosevelt (1858-1919)

Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese spolupracujú na ďalšej životopisnej snímke. Koho život prenesú na filmové plátna tentokrát?
Zdroj: Wikipedia Commons
Domov
Zdieľať
Diskusia