Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2017, 12:22
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Fašisti sú lúza. Rapová novinka od Matysa a Strespeza trefne poukazuje na problémy v našom štáte

HUDBA
Uložiť Uložené

Rap bol odjakživa zrkadlom aktuálneho diana, ktoré zároveň veľmi trefne kritizoval.

Na Slovensku a v Česku žiaľ nemáme veľa rapových interpretov a skupín, ktoré by sa otvorene vyjadrovali na tému aktuálneho diania v krajine. Väčšina sa dištancuje, tvári, že sa ich to netýka a hlása, že je treba si život zariadiť tak, aby sme podobné problémy riešiť nemuseli. Neuvedomujú si pri tom svoj dosah ani skutočnosť, že práve názory najsledovanejších raperov ako influencerov formujú zmýšľanie veľkej masy ľudí s právom voliť. Našťastie sa nájdu aj výnimky, pričom za všetkých musíme spomenúť PSH či napríklad Strapa, ktorí už dávno zaujali jednoznačný postoj a neboja sa s ním ísť aj medzi širokú verejnosť.

Teraz sa k ním pridáva aj dvojica Matys a Strespez, ktorí dali dohromady skladbu s veľavravným názvom Farby. Tá verejne pojednáva o tom, že fašizmus a nenávisť nie sú cesta. Mali by sme si uvedomiť, že svet je farebný ako dúha a ten, kto popiera holokaust si nezaslúži svojprávnosť. Skladba hneď dostáva aj síce jednoduchý, no veľmi efektný vizuál z dielne šikovného Martina Mika. Teraz už samotný výsledok. 

Domov
Zdieľať
Diskusia