Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2017, 14:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovenskí vodiči sa hádajú, či sa šofér bielej Octavie zachoval správne. Vyblokoval celý pruh, aby ho niekto nepredbehol

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Naša polícia videom vyprovokovala mnohých vodičov.

Slovenská polícia dokáže svojimi príspevkami na Facebooku pravidelne rozprúdiť veľkú debatu a inak to nebolo ani v prípade očividného obmedzovania jazdy. Pri nájazde na bratislavský most Apollo sa jeden z vodičov stretol s nepríjemným kolegom na cestách, ktorý zrejme nevedel prežiť, že by ho vodič s kamerou predbehol, a tak sa ho rozhodol blokovať. V smere na most sú však dva súbežné pruhy, pričom ľavý z nich sa na konci zlučuje s pravým a nechýba ani značka striedavého radenia, ktoré by malo zabezpečovať väčšiu plynulosť cestnej premávky.

Napriek tomu sa vodič bielej Octavie rozhodol zahrať na policajta a šoférovi za ním niekoľkokrát schválne zablokoval cestu. Nahraté video napokon skončilo až v rukách polície a aj na Facebooku, kde sa pod ním okamžite spustila bujará diskusia o tom, kto sa zachoval správne a kto pochybil. Ľudia obhajovali chovanie obmedzujúceho vodiča a tlieskali jeho odvahe nepustiť obiehajúceho šoféra dopredu, avšak vodič Octavie porušil hneď niekoľko predpisov a vďaka zachytenej ŠPZ ho už rieši aj polícia. Na cestách netreba vodičov zbytočne vyučovať a radšej sa starať sám o seba, pretože aj za zdanlivo správny čin môže prísť trest.

Incident už okomentoval aj policajný viceprezident Ľubomír Ábel

Domov
Zdieľať
Diskusia