Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2017, 21:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

TERMINAL VLAK BUS SHOPPING. Názov stanice v Banskej Bystrici zabáva Slovensko svojou lingvistickou kombináciou

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Banská Bystrica na svoju stanicu čakala dlho.

Banská Bystrica sa konečne dočkala svojej novej autobusovej stanice a v celom regióne zavládlo nadšenie. Najmodernejšia stanica na celom Slovensku prilákala záujem ľudí aj novinárov z celej krajiny a mesto jej otvorenie aj poriadne oslávi tak, ako sa na najmodernejšiu stanicu patrí. V jej útrobách sa nachádza aj nákupné centrum, takže cestujúci budú mať šancu počkať v jednej z kaviarní či reštaurácií, lenže ako si veľká časť Slovenska stihla všimnúť, stanica v Banskej Bystrici má jednu obrovskú chybičku krásy.

Na celej budove sa vyníma nápis TERMINAL VLAK BUS SHOPPING a nikto zatiaľ nedokázal prísť na to, komu napadlo skombinovať hromadu anglických slovíčok so slovenskými, alebo teda jedným slovenským, a na sociálnych sieťach sa už začali objavovať prvé humorné obrázky. Stránka Zomri, s ktorej adminmi si sa mohol bližšie zoznámiť aj v našom nedávnom rozhovore, sa do zosmiešňovania nedomysleného názvu pustila na plné obrátky a komentujúci užívatelia nezaostávali. Jeden z nich spravil z názvu stanice smrteľnú diagnózu, keďže terminal v angličtine znamená aj smrteľný, a ostatní zase vymýšľali alternatívu k súčasnému názvu. Raz darmo, opäť sa ukázalo, že slovenčina je základom mnohých ďalších svetových jazykov.

Domov
Zdieľať
Diskusia