Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2017, 3:45
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Nad samovraždou nepremýšľajú len depresívne pôsobiaci ľudia. Podľa dievčaťa, čo sa o ňu pokúsilo, môže byť kandidátom hocikto v tvojom okolí

ZAUJÍMAVOSTI SAMOVRAŽDA
Uložiť Uložené

O zničenie toho najvzácnejšieho - života, sa môže ľahko pokúsiť každý z nás.

Pokiaľ vidíme, ako sa niekto, koho poznáme, neustále smeje a usmieva, automaticky si myslíme, že všetko v jeho živote ide podľa plánu, no vôbec to tak nemusí byť. Často posudzujeme psychický stav ľudí práve podľa toho, ako na prvý pohľad vyzerajú, no mnohokrát takto robíme veľmi veľkú chybu. Dotyčný človek môže pod veselou maskou skrývať nepríjemné zážitky, šikanu či pomýšľanie na samovraždu a pokiaľ nad ňou vážne uvažuje, pravdepodobne sa svojmu okoliu nezverí.

Aspoň tak to tvrdí mladá Milly Smith zdôrazňujúc, že podľa tohto pravidla môže nad ukončením svojho života pomýšľať ktokoľvek z nášho okolia. Milly nie je práve celebritou, no so samovraždou má až príliš dobré skúsenosti. Dnes pôsobí ako poradkyňa v oblasti psychického zdravia, no keď mala len štrnásť rokov, kvôli neakceptácii od svojho okolia často siahla práve po možnosti seriózneho uvažovania nad samovraždou.

Potrebovala pomoc fundovaného odborníka, no keď navštívila lekára, odbil ju slovami, že nevyzerá veľmi samovražedne, pretože do jeho ordinácie dorazila s úsmevom na tvári. Doktor vtedy len pravdepodobne mávol nad, ako to on videl, rozmarmi mladého dievčaťa vchádzajúceho do puberty a bojujúceho o pozornosť, no Milly táto veta hlboko zahanbila a cítila sa veľmi urazene a hlúpo. Myšlienky na samovraždu sa začali hromadiť a predovšetkým stratila akúkoľvek chuť riešiť svoje problémy.

Odporúčané
V Bolívii majú domy, kam sa opilci chodia prepiť 96 % alkoholom a zomrieť. Zaživa ich občas pochovajú na stavenisku ako rituál V Bolívii majú domy, kam sa opilci chodia prepiť 96 % alkoholom a zomrieť. Zaživa ich občas pochovajú na stavenisku ako rituál 11. decembra 2022, 9:30

O niekoľko rokov sa v obývačke predávkovala a zobudila sa až v nemocnici. Život jej zachránil jej priateľ, ktorému sa so všetkým zdôverovala, no jej rodina nemala o ničom poňatia, pretože jednoducho nevyzerala na to, že by mohla niekedy spáchať samovraždu, aj keď sa toho pod povrchom skrývalo omnoho viac. Milly si na internete získala veľké množstvo podpory a vďaka jej príbehu začali tie svoje zverejňovať úplne cudzí ľudia, ktorých psychický stav mnoho lekárov zľahčovalo. Preto sa rozhodla prostredníctvom Instagramu šíriť akúsi osvetu, pretože, ako ona sama hovorí, tvár trápenia vôbec nemusí prezradiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia