Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2017, 16:38
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

iPhone 8 vraj prinesie revolúciu v ovládaní. Miesto Home tlačidla by sme mali používať dotykové gestá

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Tak toto vyzerá naozaj zaujímavo.

Vďaka dôveryhodným únikom sme sa počas predchádzajúceho týždňa dozvedeli, že nadchádzajúca osmička zo slnečnej Kalifornie ponúkne až 512 GB interné úložisko, za čo si však Apple nechá adekvátne zaplatiť.

Ďalšie úniky totiž prezradili, že ten najdrahší kúsok dostane celkom slušnú cenovku, ktorá sa vraj bude pohybovať okolo tých 1 200 eur, čiže zaň dáme zhruba o 100 eur viac, ako je cena súčasného modelu iPhone 7 Plus v 256 GB verzii. A po novom vieme už aj to, ako chce ostrieľaný výrobca spotrebnej elektroniky nahradiť ikonické Home tlačidlo pod displejom, aby tak mohol natiahnuť zobrazovací panel na takmer celú prednú stranu vynovenej konštrukcie iPhonu 8.

Už nejakú tu dobu kolujú internetom špekulácie, ktoré tvrdia, že Apple minimálne v jednom z trojice očakávaných iPhonov siahne miesto hardvérového Home tlačidla po softvérovej alternatíve, čiže po tlačidle bez fyzickej existencie. Čerstvé a taktiež dôveryhodne vyzerajúce informácie z webu Bloomberg ale zase tvrdia niečo iné.

Miesto tlačidla dotykové gestá

Vďaka dobre oboznámenému zdroju sa mali dostať k záberom osmičky, kde nebolo vidieť ako hardvérové riešenie, tak ani to softvérové, pretože ovládanie iOS smartfónu po novom prebiehalo prostredníctvom šikovných dotykových gest.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Ako znázorňuje krátke video nižšie, ak používateľ prejde prstom po spodnom okraji obrovského OLED displeja smerom hore, operačný systém v tej chvíli vykoná určitú akciu. Jednou z možností môže byť návrat na domovskú obrazovku alebo zobrazenie náhľadu na spustené aplikácie, teda aktivácia takzvaného multitaskingu. Po lopate povedané, úloha týchto gest spočíva v plnohodnotnom nahradení funkcionality chýbajúceho Home tlačidla, pričom biometrický snímač odtlačkov v takom prípade zrejme presunú na zadnú stranu iPhonu 8.

Keď však zoberieme do úvahy aj Android smartfóny, nepôjde o nič prevratné, pretože veľmi podobné dotykové gestá ponúka viacero dnes dostupných modelov z rôznych cenových kategórií.

Domov
Zdieľať
Diskusia