Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2017, 10:51
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Manžel ju opustil 5 dní po tom, čo zostala ochrnutá. Skutočnú lásku našla u trénera, ktorý ju znovu naučil chodiť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Riona zostala na nemocničnom lôžku len s deťmi a najlepšou kamarátkou.

Matke sa v priebehu niekoľkých sekúnd premietol život pred očami, keď spadla zo schodov a odrazu sa ocitla v bolestivej agónii. Riona Kelly pred dvoma rokmi v marci dostala vzácny druh chrbticovej príhody, po ktorej ju museli urýchlene previezť do nemocnice a lekári jej oznámili nepríjemné správy, že rekonvalescencia bude trvať 6 mesiacov až rok. Pred očami sa jej zrútil svet a matka štyroch detí nevedela, ako bude pokračovať, ale lekári aspoň predpovedali, že do dvoch týždňov bude môcť opäť stáť na nohách a chodiť. Po dvoch týždňoch sa však situácia nezlepšovala a lekári museli svoju predpoveď zmeniť, čo znamenalo, že Riona čelila správam o tom, ako už nikdy v živote nebude chodiť. Situácia bola ešte zložitejšia kvôli tomu, že po piatich dňoch v nemocnici ju opustil manžel a požiadal o rozvod, čo ju podľa jej vlastných slov zanechalo na tomto svete úplne osamotenú.

Po jej boku zostali len deti a jej najlepšia kamarátka, avšak Riona sa nevzdala a pokračovala v rekonvalescencii. Na svojom Facebooku v tom čase hľadala spoľahlivého osobného trénera, ktorý by sa jej mohol aktívne venovať a niekto jej odporučil bývalého hráča rugby Keitha Masona. Keith s ňou strávil hromadu času a naučil ju znovu chodiť, počas čoho medzi nimi preskočila iskra. Občas jej napísal, aby zistil, ako sa má a ako pokračuje v liečbe a napokon ju pozval aj na kávu, z čoho sa vykľula láska trvajúca už 11 mesiacov. Jej osobný tréner sa rýchlo zblížil aj s deťmi a obaja si pomáhajú nielen v osobnom živote, ale aj po športovej stránke, pretože spoločne trávia dlhé hodiny v posilňovni a Riona o sebe tvrdí, že ešte nikdy nebola v lepšej forme. Aj napriek nepríjemnému zážitku dnes svoju chrbtovú príhodu považuje za najlepšiu vec, aká sa jej kedy v živote stala a užíva si ho naplno. Invalidný vozík potrebuje už len na dlhšie vzdialenosti a doma sa snaží pohybovať výlučne bez neho, aby mohla byť pre svoje deti skvelou mamou ešte dlhé roky. Na druhej strane, jej bývalý manžel oponuje so slovami, že jej rozhodnutie rozviesť sa oznámil ešte pred príhodou a potom jej chvíľu pomáhal aj s deťmi, lenže ako to bolo v skutočnosti, to už vedia len oni sami.


I don't share my personal life on here, nor do I let others know when I'm struggling with my disability... But there's times when others who are struggling in their own lives could do with knowing when they're not on their own with their struggles. Today's been an emotional day, it's been riddled with nerve pain & I've felt totally fed up with being paralysed... I don't enjoy being paralysed one bit. It's bloody hard.!! I miss being able bodied. I miss running around with my kids & doing things on the spur of the moment. I miss feeling warmth on my legs, splashing in puddles with my kids & feeling the water pounce off my skin. I really miss having the full use of my legs, I just miss silly little things that most of us take for granted. Today I attempted to clear out my kitchen cupboards & get rid of some clutter, only to have the pain take over 3/4 of the way through. I felt defeated. I lay on my bed crying & then something amazing happened. As I lay crying my loving partner just held me & told me how much I inspired him, how much he loved me & that it's ok to feel frustrated & to cry. He reassured me that he was there for me & how much I meant to him. I felt safe & loved. No matter how shit the pain was, how much being paralysed annoyed me, I knew I wasn't alone & that I wasn't facing my disability alone, someone was facing it with me. I felt blessed & calm..... Although I have days where I struggle (it's called being human) I know it's only a day. So I'll own my struggle day without beating myself up or feeling guilty & tomorrow I'll get back up & continue along my journey because I know I'm strong enough to carry on..... Remember guys you're never totally alone, you've just got to learn to let the right people in #disability #paralysed #keepmovingforward #inspire #strength #relationshipgoals #loving #partner #concours #blessed #thestruggleisreal #day #faith #believeinyourself #support #inspiration #nevergiveup #family #motivation #fight #love #grateful #myman #bestfriend #truth

Příspěvek sdílený Riona Kelly-hawes (@rionakellygopinkco),




Domov
Zdieľať
Diskusia