Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2017, 12:44
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Narodila sa bez vagíny a maternice. Kaylee trpí vzácnym syndrómom a menštruáciu nezažila ani raz

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Bez operácie sa nemôže stať matkou.

Ľudia sa pomerne často rodia napríklad so zlomenými kľúčnymi kosťami, no rozhodne nie je bežné, aby na svet prišla žena bez vagíny či maternice. Bohužiaľ, mladá Kaylee Moats sa bez nej narodila, trpí teda takzvaným Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauserovým syndrómom. Všetko si uvedomila, keď mala osemnásť rokov. Čudovala sa, prečo u nej ešte nezačal menštruačný cyklus, pritom u jej dvanásťročnej sestry už začal, a tak sa rozhodla navštíviť gynekológa.

Ten jej oznámil šokujúcu správu. Kaylee sa narodila bez vagíny, maternice i vaginálneho otvoru. Disponuje len vajíčkovodmi, vaječníkmi a samotnou oblasťou pošvy. Aj keď je na druhom obrázku znázornená "vagina", Kaylee kvôli syndrómu žiadnou trubicou medzi krčkom maternice a ženským ohanbím nedisponuje. Keď to ona a jej rodičia zistili, jednoducho nič nechápali.

Porovnanie zdravého človeka a človeka so M-R-K-H syndrómom.

Narodila sa bez vagíny a maternice. Kaylee trpí vzácnym syndrómom a menštruáciu nezažila ani raz
Zdroj: youtube.com

Kaylee nemôže porodiť a jej rodina je z toho zruinovaná. Samotná Kayle sa snaží vnímať nepríjemný syndróm o niečo pozitívnejšie, no ani ona s ním nie je vyrovnaná. Sama tvrdí, že sa cíti byť o niečo menej ženou, keď nemôže vykonať to, čo ženy majú robiť, čo je pôrod.

Rozhodla sa však spraviť niečo pre seba a založila kampaň, ktorá má za cieľ vyzbierať 15 000 dolárov. Tie chce použiť na operáciu, ktorá by z nej znovu spravila pôrodu schopnú ženu. Kaylee si však ľudia obľúbili, pretože svoj cieľ už stihla presiahnuť a na stránke momentálne svieti už vyše 16 000 dolárov. Problém však nastal aj s jej priateľom. Každý sa bál mu novinu oznámiť, no Robbie bol nakoniec plný podpory a rozhodol sa, že na operáciu bude prispievať vždy čo najväčšou časťou jeho mzdy.

Domov
Zdieľať
Diskusia