Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2017, 0:40
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Slepému autistickému synovi dovolil otec preraďovať počas jazdy. Úprimná radosť chlapca dojme aj teba

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mladík je žiarivým príkladom toho, aké je dôležité tešiť sa z maličkostí.

Mať postihnuté dieťa je pre každého rodiča ťažkou skúškou. Uvedomovať si, že mu hendikep neumožní žiť život rovnako kvalitne ako jeho rovesníkom a vyššia úroveň starostlivosti, nie je ani pre otca, ani pre matku radostná situácia. Každá rodina, ktorá takýto údel zvláda s gráciou a noblesou sebe vlastnou, si zaslúži absolutórium a tú najvyššiu pozornosť zo strany blízkych a kompetentných v krajine, pretože malo by byť všeobecnou snahou spoločnosti robiť všetko pre to, aby takíto ľudia mali čo najmenej komplikácií už v aj tak náročných chvíľach.

Nižšie priložené video ukazuje spoločnú jazdu autom, ktorého posádku tvoria slepý autistický chlapec spoločne so svojím otcom, ktorý sa rozhodne spríjemniť svojmu synu najbližšie okamihy a dovolí mu, aby mu preraďoval rýchlosti na riadiacej páke. Mnohým zdravým ľuďom by sa mohlo na prvý pohľad zdať, že ide o banalitu, no chlapcov výraz v tomto prípade hovorí za všetko. Klobúk dole pred otcom, klobúk dole pred chlapcom aj pred celou rodinou. Toto sú skutoční hrdinovia dnešnej doby. 

Domov
Zdieľať
Diskusia