Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2017, 12:32
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Vladimir Kličko ukončil kariéru. Fenomenálny boxer v ringu vyhral takmer všetky zápasy a na krku má aj olympijské zlato

ŠPORT BOX
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ukrajinský boxer zavesil rukavice na klinec.

Vladimir Kličko ukončil svoju profesionálnu kariéru. Ukrajinský dvojnásobný majster sveta v superťažkej váhe opúšťa ring s fantastickými výsledkami. Za jeho pôsobenie získal 64 víťazstiev a len 5 prehier - teda úspešnosť 93 percent. Pritom 53 zo 64 vyhraných zápasov ukončil knockoutom. Na konte má i olympijské zlato z roku 1996 vo váhe do 91 kilogramov.

"Ako amatér i profesionálny boxer už nemám viac čoho dosiahnuť. Takto teraz môžem spokojne ukončiť kariéru, ktorú tvorilo mnoho pútavých momentov. Smelo sa teraz môžem vrhnúť do úplne novej kapitoly svojho života. Nikdy by som si nepomyslel, že moja športová kariéra potrvá tak dlho," rozlúčil sa Kličko s fanúšikmi prostrednítcvom jeho manažmentu. Vladimirov odchod do dôchodku však znamená aj to, že sa 11. novembra nepostaví voči svojmu súperovi Anthonymu Joshuovi a nepokúsi sa o odvetu v Las Vegas. Joshua sa tak o svoju korunku vládcu ťažkej váhy obávať nemusí.

Domov
Zdieľať
Diskusia