Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2017, 17:50
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Legendárny Skicár je odsúdený na zánik. Microsoft ho plánuje z Windowsu odstrániť

TECH
Uložiť Uložené

Microsoft Paint má pred sebou posledné týždne svojej existencie.

Posledné dni Skicáru, v angličtine tiež známeho ako Paint, zrejme nastali. Spoločnosť Microsoft totiž nepriamo prezradila, že ikonický grafický program sa už nevyvíja a čoskoro bude pravdepodobne z Windowsu odstránený, keďže je zastaralým. Síce nejde o práve najpokročilejší grafický program, je rýchly, svižný a predovšetkým legendárny. Pre mnoho ľudí je Skicár symbolom zábavy na počítači dovtedy, kým ich ovládol online svet. Prvá verzia Paintu na počítače dorazila 1985 a odvtedy sa Skicár nachádzal v každej verzii Windowsu.

Microsoft zverejnil zoznam Windows funkcií odsúdených na zánik a Paint je bohužiaľ medzi nimi. "Nasledujúce funkcie a prvky budú v blížiacej sa Windows 10 Fall Creators Update aktualizácii odstránené alebo budú vyradené z aktívneho vývoja a v najbližších aktualizáciach môžu byť zmazané." Jedinou nádejou je, že zoznam sa má ešte meniť. Paint je zatiaľ označený v druhej skupine, teda zastaralé. Najbližšiu aktualizáciu teda ešte prežije, no rozhodne to s obľúbeným programom nevyzerá svetlo. Navyše, na začiatku roka došla na Windows aj alternatíva v podobe programu 3D Paint. Vo Windows 10 Fall Creators Update sa však definitívne rozlúčime s programami ako 3D Builder či Outlook Express. Obmedzené majú byť aj možnosti šetričov obrazovky.

Legendárny Skicár je odsúdený na zánik. Microsoft ho plánuje z Windowsu odstrániť
Zdroj: MS Paint
Domov
Zdieľať
Diskusia