Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2017, 12:49
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Až 80 ľudí vytvorilo ľudskú reťaz, vďaka ktorej zachránili rodinu topiacu sa v mori. Všetci sa pochytali za ruky a čelili búrlivej vode

ZAUJÍMAVOSTI MORE
Uložiť Uložené

Skvelý príklad ľudskej nezištnosti a solidarity.

Ešte pred pár dňami sa návštevníci pláže pri floridskom meste Panama City Beach stali svedkami krásneho príkladu ľudskej solidarity a nezištnosti, ak ide o život. Celá situácia sa odohrala ešte 8. júla, keď na pobrežie Mexického zálivu dorazil búrlivý odliv a niekoľko desiatok metrov od pláže sa vo vode začali topiť dvaja malí chlapci. Stephen so svojím bratom Noahom sa oddelili od svojej rodiny a odrazu sa ledva udržiavali na hladine, zatiaľ čo ich voda chcela pohtliť. Niekoľko ľudí si všimlo, že sa chlapci topia, a tak sa vydali za nimi, lenže odliv bol natoľko silný, že začali mať problémy aj záchrancovia.

Keď si svojich synov všimla ich mama, spoločne s troma ďalšími rodinnými príslušníkmi skočili do vody a vydali sa na pomoc, avšak aj ich voda premohla a takmer 20 minút sa pokúšali neúspešne dostať späť na pobrežie. V tej chvíli už na pláži prebiehala spontánna organizácia ľudí, ktorí sa začali chytať za ruky a vstupovať do búrlivej vody. Vytvorili dlhočíznu ľudskú reťaz, ktorá napokon dosiahla až ku topiacej sa skupine a to aj napriek tomu, že mnohým ľuďom trčala nad hladinou len hlava, avšak svoje ruky pevne držali v zovretí cudzích ľudí okolo seba. Po približne polhodinovej záchrannej akcii sa vďaka ľudskej reťazi, v ktorej sa nazbieralo až 70 či 80 ľudí, dokázali plavci v problémoch dostať bezpečne späť na breh. Snaha o nezištnú pomoc teda dopadla na výbornú, už len keby sme podobné činy videli na našom svete častejšie.

Odporúčané
Expert na žraloky: V Egypte zabil ženu defektný žralok. Vo vode nesmieš spanikáriť, takmer nikdy nechce zaútočiť (Rozhovor) Expert na žraloky: V Egypte zabil ženu defektný žralok. Vo vode nesmieš spanikáriť, takmer nikdy nechce zaútočiť (Rozhovor) 5. júla 2022, 14:30



Domov
Zdieľať
Diskusia