Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2017, 11:08
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Monštruózne M-kové SUV-čka so slušnou porciou výkonu BMW vyšperkovalo novou edíciou

TECH BMW
Uložiť Uložené

Mníchovská značka tak reaguje na úspešný predaj týchto modelov.

Predstavovať si BMW X5 M a X6 M rozhodne nemá význam, veď ide o jedny z najsilnejších a najbrutálnejších SUV na svete. V Mníchove si ale pre nás pripravili špeciálnu verziu, ktorá pridáva na atraktivite monštruóznych M-kových modelov. Bavori edíciou Black Fire Edition reagujú na nemalý úspech týchto modelov v rámci segmentu SUV, respektíve SAC, teda medzi automobilmi z kategórie Sports Activity Coupé. Ako už naznačuje samotný názov, pointou je čierna farba na všetkých exteriérových detailoch, aké oko dovidí. Už v štandarde tak dostanete čierne ľadvinky, všetky emblémy a plakety, ale aj 21" disky z ľahkých zliatin, difúzor či koncovky výfukov a okenné lišty. Aby sme boli presnejší, ide o výrazný odtieň čiernej metalickej farby Sapphire Black Metallic. Ďalším výnimočným prvkom edície Black Fire sú napokon karbónové kryty spätných zrkadiel. 

Aj interiér je posiaty rovnako karbónom, nechýba však ani kvalitná koža - súčasťou štandardnej výbavy je kontrastná kombinácia čiernej a červenej farby Black a Mugello Red. Kožou sú napokon potiahnuté aj plne elektricky nastaviteľné športové sedadlá s integrovanými opierkami hlavy a zároveň aj stredová konzola. Pochopiteľne, všetky vnútorné dekóry pokrýva čierny klavírny lak, zaujímavosťou však je antracitový strop z ponuky BMW Individual. Čerešničkou na torte je napokon Alcantarou čalúnený volant BMW M Performance so svetlomodrými prvkami. Pod kapotou špecialitiek je 4,4-litrová V8-čka s výkonom až 423 kW / 575 koní. Oba modely akcelerujú z 0-100 km/h len za 4,2 sekundy, k čomu prispieva aj štandardne dodávaná 8-stupňová prevodovka M Steptronic a pohon všetkých kolies xDrive. Ten bol však nastavený tak, aby posielal viac výkonu na zadné kolesá, čo podporuje agilnosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia