Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2017, 9:57
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Starček premenil 1000 dolárov na 2 milióny vďaka burze a potom všetko daroval na ochranu prírody. Svoju 70-ročnú snahu nechcel len tak zahodiť

ZAUJÍMAVOSTI PRÍRODA
Uložiť Uložené

Peniaze vrátil na miesto, kde prežil veľkú časť života.

Russ Gremel nedávno oslávil už svoje 98. narodeniny, ale aj tak je ešte stále vitálnym a racionálne uvažujúcim chlapíkom. Inak tomu nebolo ani pred viac než 70 rokmi, keď si povedal, že potrebuje dobrú investíciu, a tak zobral 1000 dolárov a kúpil si na burze akcie siete lekární Walgreens. Ross si myslel, že ľudia budú vždy potrebovať miesto, kde si budú môcť kúpiť lieky a investícia sa mu skutočne oplatila, pretože z pôvodných 1000 dolárov sa mu podarilo urobiť až 2 milióny. Celé roky dával dobrý pozor na to, ako sa vyvíja situácia na burze, lenže nikomu nikdy nepovedal o tom, že by kúpil nejaké akcie a aj dnes hovorí, že mu peniaze netreba. Jeho život je príliš jednoduchý na to, aby potreboval milióny dolárov, a preto ich všetky daroval organizácii Illinois Audubon Society, ktorej cieľom bolo vytvoriť prírodnú rezerváciu neďaleko miesta, kde Ross žije, aby tam mohli rastliny aj zvieratá žiť bez zbytočných externých hrozieb.

Ross sa nikdy neoženil a nemal ani deti, takže veľa peňazí mu nebolo treba a až neuveriteľných 95 rokov žije v rovnakom bungalove. Veľkú časť svojho života zasvätil skautingu, veď dokonca množstvo skupín s mladými ľuďmi aj viedol, ale peniaze sa rozhodol venovať priamo na prírodu kvôli tomu, že si chce pred smrťou ešte na vlastné oči užiť to, čím tak dlho žil. Aj keď sa už dnes nemôže len tak vydať do lesa, pretože pri chodení používa dve palice, občas si nájde čas na menšiu prechádzku a jeho susedia a kamaráti mu radi pomáhajú so záležitosťami ako nákup potravín či účty. Samotná prírodná rezervácia dokonca dostane svoje meno podľa štedrého darcu a Ross naozaj nemôže byť šťastnejší, pretože to, čo mu príroda dala, jej aspoň takýmto spôsobom splatil.  



Domov
Zdieľať
Diskusia