Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2017, 15:00
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Francúzsko zakázalo príliš štíhle modelky. Chce zabojovať proti propagácii nerealistických ideálov krásy, ale aj poruchám príjmu potravy

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Radikálny krok v modelingovom priemysle.

Francúzske ministerstvo zdravotníctva sa rozhodlo radikálne zakročiť v boji proti trendom, ktoré už dlhé roky existujú v modelingovom priemysle. Zákazom prezentovania príliš štíhlych modeliek chce ministerstvo docieliť to, aby klesali počty modeliek a všedných žien trpiacich rôznymi chorobami ako anorexia či bulímia, ktoré podľa ministerstvo nepriamo propagujú aj príliš štíhle modelky na mólach či v médiách. Modelky budú podľa zákona musieť disponovať lekárskym certifikátom o celkovom stave svojho zdravia, pričom dôraz sa bude klásť najmä na BMI index.

O spôsobilosti štíhlej modelky na vykonávanie svojho povolania budú napokon rozhodovať priamo lekári pri vyšetreniach a ak sa preukáže, že zamestnávatelia zmluvu s modelkou podpísali aj napriek negatívnemu hodnoteniu na certifikáte, hrozí im pokuta až do výšky 75-tisíc eur a ešte aj šesť mesiacov za mrežami. Okrem toho budú musieť byť všetky modelingové fotografie, ktoré boli upravované v grafických programoch, od 1. októbra špecificky označené, aby verejnosť pochopila, že niektoré nerealistické ideály krásy jednoducho nemajú s prirodzenosťou nič spoločné.    


Domov
Zdieľať
Diskusia