Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2017, 12:40
Čas čítania 0:00
freshfem redakcia

Nenalíčená radšej nejdeš ani vyniesť smeti? Akné nie je koniec sveta, ale zle zvolený make-up ním môže byť

MÓDA MAKE-UP
Uložiť Uložené

Aj s problematickou pleťou sa môžeš cítiť sebavedome.

V piatok večer oslava kamoškiných narodenín a v nedeľu naplánované rande. Chystaniu na párty predchádza niekoľkohodinový výber outfitu a keď si konečne sadneš pred zrkadlo a zbadáš stav svojej pleti, je ti nielen do plaču, ale prejde ťa chuť aj na akýkoľvek program. Párty teda prichádza v úvahu jedine, ak bude dresscode s maskami a jedinou prípustnou alternatívou rande je asi len kino. Niekomu sa toto stane raz za mesiac, niekomu raz za život, no niektoré z nás musia s problematickou pleťou žiť každý deň. Namiesto zaoberania sa všetkými príčinami, ktoré môžu spôsobovať nepríjemne akné a vyrážky, sa dnes zamierame na to, čo robiť, keď už problém nastal a potrebujeme si vyčarovať krajšiu tvár. 

Nenalíčená radšej nejdeš ani vyniesť smeti? Akné nie je koniec sveta, ale zle zvolený make-up ním môže byť
Zdroj: stocksnap.io

Správne zvolené produkty dokážu naozaj zázraky, avšak skúsenosti s bežne dostupnými makeup-mi, ktoré dostaneme v drogérii, v nás po všetkých tých experimentoch vzbudzujú pocit nedôvery. Jednak preto, že po ich nanesení vyzeráme, ako keby sme si natreli na tvár vrstvu masky a za druhé preto, že naše nedokonalosti bohužiaľ veľakrát ešte zvýraznia. Od puberty som pravidelne navštevovala kozmetičku, snažím sa počas dňa piť litre vody, občas aj zdravo jesť, napriek tomu nepatrím k tým šťastným, ktoré sa ráno zobudia, nanesú si "špirálu" a môžu vyraziť. Preto som pátrala po make-upe, ktorý by nebol príliš oranžový, nepôsobil by ako "náter" farby, nemastila by som sa po ňom (a nevyzerala tesne po obede ako diskoguľa), ale zasa, aby plnil svoju funkciu a dodal mi sebavedomie vyjsť z domu

Ako sa bežne dostaneš k nejakému novému produkty ty? Buď vďaka dobre cielenej reklame alebo vďaka kamoškám. Preto som sa rozhodla obrátiť na dievčatá, ktoré mali rovnaké problémy s pleťou a zistiť, čo používajú ony. Názory, čo je aktuálne najlepšie na trhu boli rôzne, avšak jeden produkt sa spomínal častejšie než ostatné a bol ním make-up Dermablend 3D od Vichy. Nechcela som nič nechať na náhodu, preto som sa pýtala na názor aj v lekárni a aj oni mi odporučili tento make-up pre mastnú pleť so sklonmi k akné (teda presne pre mňa). Značka Vichy následne krátko na moje bádanie oslovila Freshfem, aby sme si produkt vyskúšali. Tak som samozrejme neváhala a produkt si zobrala domov.

Marcela pred nanesením make-upu

Nenalíčená radšej nejdeš ani vyniesť smeti? Akné nie je koniec sveta, ale zle zvolený make-up ním môže byť
Zdroj: Vichy

Po príchode domov som bola na tento zázrak tak zvedavá, že som sa odlíčila a nutne som ho musela otestovať. Make-up bol svojou textúrou ľahký, napriek tomu dostatočne krycí, takže nečakane stačila len jedna vrstva, aby som schovala všetko, čo malo zostať schované pred vonkajším svetom. Okrem zakrytia všetkých vytŕčajúcich pupienkov, vyplnil aj malé jazvičky a rozšírené póry, ktoré mi zostali po domácom "vytláčaní". A príjemne prekvapená som zostala najmä z toho, že po nalíčení som sa neleskla ako po 15-minútovom kardiu vo fitku. Neskôr som sa dopátrala k tomu, že dôvodom je zloženie bez olejov (huráá). Pleť vyzerala zjednotene, nerobili sa mi po tvári "mapy" a celkový vzhľad pôsobil aj na dennom svetle (vonku) veľmi prirodzene

Marcela po nanesení make-upu

Nenalíčená radšej nejdeš ani vyniesť smeti? Akné nie je koniec sveta, ale zle zvolený make-up ním môže byť
Zdroj: Vichy

Okrem oblečenia je aj tvár našou vizitkou. To, ako sa o seba staráme, ako sa líčime, je niečo, čo ľudia zaregistrujú hneď pri prvom kontakte. Asi preto máme často pri pohľade do zrkadla pocit, že je to koniec sveta. Nie je. Nezabúdaj, že mnoho z nás trpí nepríjemným akné, a preto by sme sa mali naučiť hovoriť o tom, čo nás trápi a nehanbiť sa za seba. 


Vichy to rozhodne podporuje a pre všetky odvážne baby pripravilo súťaž, ktorej zmyslom je zdieľať svoj príbeh s problematickou pleťou. Ak máš nad 18 rokov a odvážiš sa zapojiť, stačí ti vyplniť formulár a zodpovedať jednoduché otázky. Porozprávaj o tom, ako si so svojím akné bojovala ty a ako ti make-up pomáha v každodennom živote a môžeš byť jednou z výherkýň, ktoré zažijú deň s Vichy. Okrem toho, že sa ti povenuje dermatologička a make-up artistka, si navyše odnesieš domov balíček produktov, aby si si ich otestovala na vlastnej koži. Vichy ti pomôže urobiť prvý krok k lepšiemu sebavedomiu, avšak na zvyšku už musíš pracovať ty sama. 

Nenalíčená radšej nejdeš ani vyniesť smeti? Akné nie je koniec sveta, ale zle zvolený make-up ním môže byť
Domov
Zdieľať
Diskusia