Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2016, 12:22
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Najlepšia študentská brigáda? Charlie ročne zarobí 11-tisíc eur za to, že sa bude voziť po britských železniciach

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Môžeme mu len ticho závidieť.

Študenti z bežných rodín dokážu len s ťažkosťami prejsť vysokou školou bez toho, aby nezačali brigádovať a zarábať vlastné peniaze. Zvyčajne ide o pomocné práce za niekoľko eur na hodinu, čo síce nie je veľa, ale aj menšia suma sa pridá pri študentských výdavkoch na život. O ničom podobnom na Slovensku nevieme, ale keby si žil v Spojenom kráľovstve, možno by sa na teba usmialo šťastie tak, ako aj na mladého Charlieho Hainswortha. Charlie sa prihlásil do súťaže organizovanej britskými železnicami National Rail a následne sa aj spomedzi stoviek uchádzačov stal ambasádorom zľavovej karty pre študentov s názvom 16-25 Railcard. Ak sa pýtaš, čo by teda mal robiť ambasádor zľavovej karty, v tomto prípade je vysvetlenie jednoduché.

Najlepšia študentská brigáda? Charlie ročne zarobí 11-tisíc eur za to, že sa bude voziť po britských železniciach
Zdroj: CHARLIE HAINSWORTH NATIONAL RAIL

Charlie sa stal takzvaným Chief Adventure Officer a v jeho pracovnej náplni bude cestovať po celom Spojenom kráľovstve úplne zadarmo s kamerou v ruke a natáčanie zaujímavých videí o tom, čo všetko sa v jeho krajine dá vidieť. Samozrejme, že cestovať bude vlakom a lístky zadarmo na tom stále nie sú to najzaujímavejšie. Mladý študent totiž ročne zarobí úctyhodných 10-tisíc libier, čiže takmer 12-tisíc eur, o čom môže väčšina jeho spolužiakov iba snívať. Britské železnice si Charlieho vybrali kvôli jeho osobitému štýlu natáčania a skvelému zmyslu pre humor, no a nám nezostáva nič iné, než mu pogratulovať a ticho závidieť azda najlepšiu študentskú brigádu.

Domov
Zdieľať
Diskusia