Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2016, 17:15
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Galaxy S8 odhaľuje ďalšie tajomstvá. Samsung má snímač odtlačkov integrovať do displeja a odstráni aj 3,5 mm port

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Jeden z najočakávanejších smartfónov prvej polovice budúceho roka.

Do veľkolepého predstavenia ďalšej vlajkovej lode juhokórejského výrobcu zostávajú necelé tri mesiace, preto začínajú internet zaplavovať čoraz dôveryhodnejšie aj čoraz zaujímavejšie úniky. Niečo z očakávanej technologickej výbavy poznáme už dlhšie a niečo nové sme sa práve dozvedeli vďaka bližšie nešpecifikovaným zdrojom webu SamMobile priamo z domovskej krajiny, ktoré prezradili tri dôležité novinky.

Jednou z nich je náhrada klasického biometrického snímača na odtlačky z Home tlačidla pod displejom za modernejšiu, cez ultrazvuk fungujúcu alternatívu priamo v displeji, vďaka čomu Samsung ušetrí priestor a môže zmenšiť rámiky dole i hore, nielen vpravo a vľavo od zobrazovacieho panelu. Výhoda tejto technológie spočíva v presnejšej autentifikácii používateľa, pretože jej neprekážajú ani špinavé prsty. Druhá novinka sa točí okolo roky zaužívaného 3,5 milimetrového portu na pripájanie kompatibilného audio príslušenstva, ktorý by Galaxy S8 už viac nemal obsahovať. Gigant miesto neho s najväčšou pravdepodobnosťou pribalí pokročilejšiu bezdrôtovú technológiu po vzore konkurenta Apple. Posledná novinka zase hovorí o výmene zaužívaného spôsobu rozloženia pixelov (tzv. PenTile Diamond) displeja za klasiku v podobe RGB, píše web Phone Arena. Taký krok poskytne pri zobrazovaní virtuálneho obsahu krajšie detaily.

Galaxy S8 odhaľuje ďalšie tajomstvá. Samsung má snímač odtlačkov integrovať do displeja a odstráni aj 3,5 mm port
Zdroj: www.behance.net

Phone Arena ale tiež spomína, že tohtoročné Quad HD rozlíšenie nenahradí jemnejšie Ultra HD (teda 4K) ani v budúcom roku. Zatiaľ nie je jednoducho žiadny veľký dôvod. Zmena rozloženia jednotlivých pixelov zabezpečí badateľne väčší počet, čiže z pôvodných 7 miliónov pixelov bude až okolo 11 miliónov, čo pocítime najmä pri používaní headsetu Samsung Gear VR. Predstavenie Galaxy S8 prebehne koncom februára na podujatí MWC 2017 v španielskej Barcelone, kde okrem iného uvidíme aj ďalšie nové smartfóny od viacerých renomovaných výrobcov z celého sveta.

Domov
Zdieľať
Diskusia