Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2016, 16:06
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Svet Marvelu: Ako Doctor Strange zmenil MCU, kedy ho uvidíme najbližšie a čo znamenali potitulkové scény?

FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Všetko, čo potrebujete vedieť o najnovšom MCU origine.

Síce neskoro, ale predsa. Aspoň si môžeme byť istí, že ak vás zaujíma MCU, jeho najnovší prírastok už máte dávno za sebou. Doctor Strange neohúril, pobavil a požiadavky divákov zrejme splnil. A aj keď sa mu nepodarilo naplniť svoj obrovský potenciál, sequel to stále môže dokázať. Je možné, že ho uvidíme už v roku 2019. Čo však s postavou dovtedy? 

Jednoznačne uvidíme Strangea s Avengers 3, respektíve 4. Možno sa ukáže aj v iných sólovkách, no už teraz je jasné, že aspoň malú rolu dostane v Thor: Ragnarok. Ak ste ostali pripútaní na sedadlách v sálach až do samého konca, viete, že Thor prišiel Stephena požiadať o pomoc pri hľadaní Odina. Toho na Zem zrejme zaslal Loki netušiac, akú škodu tým napácha. Videli sme už fotky z natáčania, na ktorých Odin vyzerá ako bezdomovec a taktiež Thora s Lokim premávajúc sa po uliciach New Yorku, pričom v rukách držali Strangeovu adresu. Už vtedy sa špekulovalo o možnom cameu, zdá sa však, že Strangeova rola bude väčšia. Nechápeme však, aký dlhý bude musieť byť Ragnarok, aby splnil očakávania fanúšikov, obsiahol všetky oznámené dejové linky, pričom by stále šlo o kvalitnú snímku. Nakoniec, dočkáme sa adaptácie komiksov Ragnarok, Planet Hulk, pripletie sa tam Strange a pravdepodobne bude Thanos bažiť aj po poslednom Infinity Stone, nehovoriac o množstve nových postáv vrátane Hely. Režisér Taika Waititi má nesmierne náročnú úlohu, všetci mu však držíme palce. 

Svet Marvelu: Ako Doctor Strange zmenil MCU, kedy ho uvidíme najbližšie a čo znamenali potitulkové scény?
Zdroj: Marvel/Disney

Veľmi podstatnou zložkou Doctora Strangea bolo Aye of Agamotto. Ako Wong na konci poznamenal, ide o Infinity Stone. Dnes už na 100 % vieme, že ide o Time Stone, a teda artefakt, vďaka ktorému môže jeho majiteľ ovládať, ohýbať a cestovať v čase. Jeho plnú silu sme pravdepodobne ešte nevideli. Je možné, že časové paradoxy si Marvel nechá na neskôr. Veľmi dôležité pre budúcnosť MCU po Avengers 4 bude, či po porážke Thanosa Avengeri "kamene nekonečna" zničia alebo si ich uschovajú. Kde však vlastne všetky sú?

Tesseract aka Space Stone - je v Odinovom trezore

(eimdall...) aka Soul Stone - s určitosťou to povedať nemôžeme, no je vysoko pravdepodobné, že ho vlastní Heimdall. Nasvečduje tomu sfarbenie jeho očí, rovnako ako oranžový kamienok v jeho hrudi. Zabudnúť nemôžeme ani na jeho schopnosť nájsť všetky duše v 9 sférach.

Aether aka Reality Stone - Asgarďania ho dali do úschovy The Collectorovi, keďže sú názoru, že by dva Kamene nekonečna nemali byť pri sebe. 

N(ecklace) aka Time Stone. Venovali sme sa mu len o pár riadkov vyššie. 
Orb aka Power Stone - videli sme ho v Guardians of the Galaxy, rovnako ako sme videli, čoho je schopný. Strážcovia galaxie ho odovzdali jednotkám Nova Corps. Z akého dôvodu, skutočne netušíme, ale asi len preto, aby Thanos nemusel zabíjať žiadne hlavné postavy, keď si poň príde.
Scepter - Lokiho palica aka Mind Stone - vlastnil ho Loki, neskôr sa stratil, pracovala s ním Hydra, až ho napokon získali Avengeri a skončil v hlave Visiona. 

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Ak ste videli Age of Ultron, pamätáte sa na Heimdalla a jeho oči. Miesto klasickej oranžovej farby (v MCU bude mať Soul Gem oranžovú farbu) jeho oči nadobudli farbu bielu, lepšiu povedané, sú prázdne. Ako iste viete, jednou z Heimdallových schopností je aj vidieť do duší (Souls) všetkých ľudí a tvorov, na ktoré má dosah, pričom to neraz prízvukoval. Ide o mimoriadne zvláštnu a silnú schopnosť, no tak nejak sme boli v tom, že automaticky pripadne každému strážcovi Asgardu. Vyzerá to tak, že sme sa mýlili. S najväčšou pravdepodobnosťou má totiž Soul Gem práve Heimdall. Jeho prázdne oči tak môžu signalizovať aj to, že mu bude Soul Gem odobratá.

Svet Marvelu: Ako Doctor Strange zmenil MCU, kedy ho uvidíme najbližšie a čo znamenali potitulkové scény?


Poslednou dôležitou zložkou zbierania kameňov nekonečna je Infinity Gauntlet v Odinovej pokladnici. Na konci Age of Ultron sme ale videli, že Thanos si na ruku nasúva rukavicu, ktorá zjednotí silu všetkých Inifinity Stones. V komiksoch vďaka jej sile zničil takmer celý vesmír, len aby si spravil očko u Smrti, do ktorej sa zaľúbil. Bude zaujímavé sledovať, ako sa Avengerom podarí bojovať proti nemu. Ako sa ale rukavica dostala z Odinovho trezora až k Thanosovi? Niekto by si pomyslel, že mu ju dal Loki, keďže po udalostiach Thor: The Dark World už vieme, že na seba prevzal Odinovu podobu a vládne Asgardu. Kevin Feige ale prehlásil, že v MCU existujú dve rôzne rukavice. Pozornému očku neunikne, že Thanos si v medzititulkovej scéne nasadil rukavicu na ľavú ruku, rovnako, ako nám to Marvel už ukázal. Pritom rukavica v Odinovej pokladnici je na ruku pravú. Špekulovať, čo to môže znamenať, zatiaľ nemá význam, no naskytá sa možnosť, že by si rukavicu, rovnako ako v komiksoch, nasadil Iron Man a stal sa tak jediným človekom, ktorému sa to podarilo.

Svet Marvelu: Ako Doctor Strange zmenil MCU, kedy ho uvidíme najbližšie a čo znamenali potitulkové scény?


Pozornejší z vás si už všimli, že začiatočné písmená krycích názvov Infinity Stones dokopy tvoria slovo Thanos, čo určite nie je náhoda. Avengers 3 zrejme budú len o tom, ako Mad Titan kamene nekonečna zozbiera, pričom pravdepodobne na viacerých miestach urobí spúšť a bude bojovať s niekoľkými Avengermi. V Avengers 4 sa potom zrejme predstavia všetky relevantné postavy predstavené v MCU, ktoré ešte žijú a chcú Thanosa poraziť (mínus seriáloví obľúbenci). 

Ťažko povedať, aký záporák príde potom, respektíve o čom bude 4. Fáza MCU (celkom možno bude variácou na Fázu 1, kedy sme sa iba spoznávali s novými postavami a sledovali ich zrody). Kevin Feige nakoniec hovoril o tom, že nemá zmysel a je nereálne, aby vždy točili len väčšie a väčšie blockbustery. Je teda celkom možné, že Fáza 4 bude o nováčikoch, prípadne sequeloch k už zabehnutým značkám a poriadny záporák sa predstaví až v Avengers 5. Či to bude adaptácia World War Hulk alebo sa Pomstitelia postavia samotnej Smrti alebo niektorej z ďalších extrémne silných entít (Marvelu bad guys len tak skoro nedôjdu, nebojte sa), bude sa stále na čo pozerať. Otázne je, dokedy bude MCU predhadzovať divákom atraktívne nové postavy v kvalitných snímkach. Nechápte ma zle, ale MCU filmy sa držia nielen približne rovnakého konceptu, ale i podobnej kvalitatívnej roviny. Kedy nás naposledy niečo skutočne prekvapilo? Mňa osobne už začína viac baviť o týchto filmov špekulovať, než ich sledovať. O pár rokov ich už bude cez 20, bolo by teda vhodné, aby začali divákov prekvapovať a nielen udržiavať kvôli prepojeným kontinuitám. Stále sa však v redakcii veľmi tešíme na Black Panthera a zvedaví sme aj na to, aká bude 3. verzia Spideyho. 

Svet Marvelu: Ako Doctor Strange zmenil MCU, kedy ho uvidíme najbližšie a čo znamenali potitulkové scény?
Zdroj: Marvel/Disney

Čo sa však záporákov týka, je isté, že posledné slovo nepovedali ako Kaecillius Madsa Mikkelsena (herec sa prekecol v jednom z rozhovorov), no Marvel si len tak neodpáli ani Dormammu. Je pravdepodobné, že sa dozvie o Thanosovom útoku a fakte, že Strange už nevlastní Time Stone. Následne sa môže znova pustiť do útoku na Zem. Voala, krátky náhľad deja pre pokračovania Cumberbatcha ako náhrady za Roberta Downeyho Jr. a jeho Iron Mana. Samozrejme, do hry sa zapojí aj Mordo, ktorý sa postupne vypracuje na klasického antagonistu. Momentálne nechce nikomu doslova ublížiť, no to sa zrejme zmení. 

Odporúčané
Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov 2. novembra 2023, 11:00

Zaujímavosťou je doba, v ktorej sa dej Strangeovej sólovky odohráva. Začína niekedy okolo Age of Ultron a rozprestiera sa v niekoľkých rokoch (akurát je to vo filme tak trochu nešťastne urýchlené). Končí pritom až po Civil War, keďže sme dostali easter egg na Rhodeyho pád, zároveň však pred Captain Marvel (Feige prezradil, že postavu čaká celkom iný origin, celkom možno práve zásah bleskom do ženy, ktorá mala v hlave akýsi počítačový čip, ale stále je to len špekulácia). Vzhľadom na potitulkovú scénu je jasné, že Strange sa odohráva tesne pred alebo súčasne s dejom Thor: Ragnarok, čo je pravdepodobne až po udalostiach v Spider-Man: Homecoming a taktiež tými v Black Pantherovi. Ach, a pritom bola MCU Timeline taká jasná. Možno sa na ňu raz pozrieme, ešte predtým nás však čaká X-Men timeline, a to ešte len bude sranda. 

Svet Marvelu: Ako Doctor Strange zmenil MCU, kedy ho uvidíme najbližšie a čo znamenali potitulkové scény?
Zdroj: Disney/Marvel

Čo sa týka ďalších filmov, veľa informácií nemáme. Captain Marvel stále nemá režiséra/režisérku, Black Panther už pomaly finišuje so skvelým kastingom, Thor: Ragnarok je v post-produkcii a prvý trailer pre Spider-Mana uvidíme počas premiéry Rogue One. Marvel pritom potvrdil, že Michael Keaton skutočne hrá Vulturea. Zendaya si je na 100 % istá, že nehrá Mary Jane a Tom Holland podpísal kontrakt na 6 filmov. Skratkovito, bez omáčok, viac zásadného infa skutočne nemáme.

O niečo múdrejší už ale sme z celkového hľadiska. Kevin Feige a spol. sú si dobre vedomí toho, aké filmy pripravujú na roky 2020 a ďalej, nemôžu to však prezradiť. Ide podľa nich o spoilery. Čo to presne znamená nevedno, no je možné, že po Avengers 3 a 4 už uvidíme nielen obmenený tím, ale aj pár mŕtvych postáv. V tom prípade môžeme hovoriť aj o preobsadení postáv, respektíve ich náhrade. V tomto prípade by Rogera mohol na poste Captaina Americu nahradiť Bucky, Iron Mana zase Rhodey, respektíve niekto úplny iný, alebo by Iron Man jednoducho v MCU skončil. K tomu sa vyjadril aj sám Feige. Ten situáciu vidí optimisticky. Jedného dňa sa preobsadenia, respektíve rebootu dočkáme určite, on sám sa tým však nezaťažuje, keďže má s aktuálnymi postavami a ich predstaviteľmi ešte dlhoročné plány. Môže to znamenať dlhé plánovanie do konca Fázy 3, respektíve ďalšie snímky s Iron Manom či Captainom America? Ťažko povedať. S určitosťou by to nevedel povedať asi ani samotný Feige a riaditelia rôznych divízií. 

Odporúčané
KOMENTÁR: Marvel sa totálne potopil už pred Secret Invasion. Lepšie seriály by nakrútila aj Markíza KOMENTÁR: Marvel sa totálne potopil už pred Secret Invasion. Lepšie seriály by nakrútila aj Markíza 3. augusta 2023, 10:30

To by bolo na dnes všetko. Ak máte nejaké otázky k iným snímkam a nechce sa vám čítať naše obšírne články z dielne Marvelu, neváhajte sa vyjadriť v diskusii. Ak sa o filmoch, ako Black Panther, Thor: Ragnarok, Spider-Man: Homecoming a Guardians of the Galaxy 2 chcete dozvedieť viac, klikajte sem.

Svet Marvelu: Ako Doctor Strange zmenil MCU, kedy ho uvidíme najbližšie a čo znamenali potitulkové scény?
Zdroj: Disney/Marvel
Domov
Zdieľať
Diskusia