Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2016 o 15:03
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Kúp si súkromný ostrov s vlastnou pevnosťou pri Spojenom kráľovstve. Oplatí sa viac ako tri byty v Bratislave?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zmena prostredia nikdy nie je na škodu.

Ak sa náhodou v súčasnosti nachádzaš na životnej križovatke a najradšej by si zainvestoval svoje peniaze do kúpy nového príbytku, potom dobre popremýšľaj, či by súkromný ostrov nebol lepší než obyčajný byt alebo dom. Thorn Island sa nacháza iba niekoľko desiatok metrov od Spojeného kráľovstva v jeho waleskej časti a jeho úžitok sa mal ukázať ešte v polovici 19. storočia, kedy Spojené kráľovstvo bránil najmä pred francúzskymi útokmi. Možno si hovoríš, že súkromný ostrov si dnes už môže zadovážiť ktokoľvek s peniazmi, ale videl si už niekedy takýto ostrovček s vlastnou pevnosťou? Keďže Thorn Island slúžil na obranu, bola na ňom postavená solídna pevnosť schopná odolať aj silnejšiemu útoku a pre pripravených vojakov bolo vnútri vybudovaných až 10 spální, tri obývacie miestnosti a príjímacie miestnosti, ale nemohla chýbať ani sauna pre prípadný odpočinok. Pre pevnosť by tak nemalo byť problémom prichýliť ani väčšiu rodinu, na čo postačia celkovo tri kúpeľne a dostatočne veľká kuchyňa. Pri pohľade na fotografie z interiéru určite pochopíš, že sa tu v posledných rokov neurobilo priveľa úprav a rekonštrukcií, aj keď je ostrov v súkromnom vlastníctve už približne od polovice minulého storočia, takže čas na to určite bol.

Ostrov, ktorý kedysi hostil až 100 vojakov a mal k dispozícii aj kanóny proti lietadlám, našťastie nebol nikdy otestovaný v ostrom boji, a tak sa vojaci z pevnosti postupne vytrácali, až sa nakoniec vláda rozhodla predať ostrov do súkromných rúk. V minulosti sa mal ostrov dokonca premeniť na hotel a spojiť s pevninou pomocou lanovky, ale z týchto investícií napokon zišlo, a tak máš opäť šancu získať ho len a len pre seba. S trochou rekonštrukcií by si ho vedel premeniť na atraktívne miestečko na život a ani jeho cena nie je úplne prestrelená, keďže jeho súčasný majiteľ zaň pýta 550-tisíc libier, čiže 640-tisíc eur. A keďže cena trojzibového bytu v Bratislave sa pokojne môže vyšplhať aj na 200-tisíc eur a viac, nebolo by zaujímavejšie namiesto troch takýchto bytov radšej žiť na ostrove?

Domov
Zdieľať
Diskusia