Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2016, 16:10
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Lacný, pekný a aj dobre vybavený. Huawei P9 Lite má takmer všetko, čo od kvalitného smartfónu potrebuješ

TECH HUAWEI
Uložiť Uložené

Výhodný kúsok z Číny, ktorý sa nemá za čo hanbiť.

Po minuloročnom úspechu mid-range modelu P8 Lite, ktorý predstavoval akúsi odľahčenú verziu vlajkovej lode P8 od známeho čínskeho výrobcu Huawei, prišiel v apríli tohto roka rad na generačné pokračovanie s vyšším číslom, pokročilejšími technickými špecifikáciami a aj pozmeneným vizuálnym spracovaním. Android smartfón P9 Lite tiež vychádza z lepšie vybaveného súrodenca, no čo sa týka cenovky, tak tá je výrazne nižšia. A v tom spočíva jeho nemalá výhoda oproti konkurencii. Nechýba mu však ani hliníková unibody konštrukcia vrátane viac ako postačujúceho hardvéru, pričom za pochvalu určite stojí i elegantný dizajn. Ak by sa teda niekto rozhodol hľadať lepšiu, alebo lepšie povedané výhodnejšiu ponuku, určite to potrvá, pretože ich je naozaj málo. 

Lacný, pekný a aj dobre vybavený. Huawei P9 Lite má takmer všetko, čo od kvalitného smartfónu potrebuješ
Zdroj: www.gsmarena.com

Huawei P9 Lite ponúka štíhle a kompaktné telo s matnou povrchovou úpravou. Nemá kapacitné tlačidlá a na zadnej strane ukrýva prekvapivo rýchly snímač odtlačkov prstov. Viacero vizuálnych charakteristík pripomína high-end model P9 s duálnym Leica fotoaparátom, no ten Lite verzia, samozrejme, nedostala. Spoločnosť Huawei musela predsa niekde šetriť, aby cenovka príliš neporástla. Ide o priemerne vybavený smartfón s prémiovým spracovaním, nie vlajkovú loď, kde musí byť iba to najlepšie. V útrobách preto tiká vlastnoručne vyvinutý čipset Kirin 650 zo strednej triedy a 5,2-palcový IPS LCD displej disponuje na dnešnú dobu už mierne nižším, ale stále obľúbeným Full HD rozlíšením. Za zmienku však určite stojí aj možnosť vložiť microSD kartu, dual SIM funkcionalita umožňujúca používať dve SIM karty od rôznych mobilných operátorov naraz či 8 MPx selfie fotoaparát na prednej strane konštrukcie, ktorý podľa viacerých odborných recenzií podáva prekvapivo dobrý výkon. 

Odporúčané
TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín 26. decembra 2023, 11:00

Na výber je z viacerých farebných prevedení, a to vrátane ružovo-zlatého. Pre viac informácií nezabudni zamieriť priamo do ponuky e-shopu nikita.sk, kde nájdeš ako viacero farieb, tak aj nejaké to príslušenstvo. Pre čitateľov je pripravená aj 10 % zľava na všetky prevedenia, stačí iba pri nákupe zadať kód REFRP9L. Platnosť zľavy (kódu) je do 23.12. 2016.

Lacný, pekný a aj dobre vybavený. Huawei P9 Lite má takmer všetko, čo od kvalitného smartfónu potrebuješ
Domov
Zdieľať
Diskusia