Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. novembra 2016, 17:07
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Kameraman BBC našiel po návrate do hotela v kúpeľni obrovského varana komodského. Najväčší jašter na svete pritom dokáže zabiť aj človeka

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Natáčanie série Planet Earth II prebieha zaujímavo.

Spomínaš si ešte na skvelé novinky od britskej televízie BBC, ktorá nedávno oznámila, že jedna z najlepších dokumentárnych sérií o prírode a zvieratách s názvom Planet Earth dostane pokračovanie? Nebude v nej chýbať ani komentár dnes už legendárneho Sira Davida Attenborougha, ale ani natáčanie takejto veľkolepej záležitosti sa nemusí vždy zaobísť bez komplikácií. Pri výlete do Indonézie, kam sa televízny štáb tiež vybral natočiť zopár záberov, sa kameramanovi Markovi MacEwenovi stalo čosi, o čom nesníval ani v najhoršom sne.

Po dlhom pracovnom dni sa vrátil späť do svojej hotelovej izby a keď sa chcel ísť trochu poumývať do kúpeľne, odrazu zistil, že sa v nej nachádza mohutný jašter varan komodský. Je to najväčší jašter na svete a v minulosti sa už odohrali aj prípady, v ktorých varan neváhal zaútočiť na ľudí ohrozujúcich jeho bezpečnosť a svojím uhryznutím a jedovými žľazami dokáže bez problémov spôsobiť aj smrť. Nečudo, že v angličtine jeho názov znie „Komodo dragon“, čiže komodský drak, keďže tento živočích má skutočne asi najbližšie k bájným rozprávkovým drakom. Kameraman zostal po náleze poriadne vyľakaný a jaštera rýchlo zavrel v kúpelni, aby vyriešil, ako ho odtiaľ dostať. S pomocou kolegov sa mu ho podarilo natočiť a potom ho vylákať z kúpeľne vďaka kusu mäsa. Jašter mu ako spomienku nechal na podlahe izby veľký výkal a celá situácia sa našťastie zaobišla bez zranení, aj keď nevieme, čo všetko muselo štábu BBC prechádzať hlavami.  

Domov
Zdieľať
Diskusia