Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. októbra 2016, 14:58
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Run The World: Partia Čechov ťa vezme na dychvyrážajúce miesta, kam sa človek bežne nedostane

ZAUJÍMAVOSTI EURÓPA
Uložiť Uložené

Nová dokumentárna séria v podaní 13 mladých ľudí, ktorá preskúma európske miesta s fotoaparátom a túžbou dostať sa na neprístupné miesta.

Už pred viac ako tromi mesiacmi sme vás informovali o zaujímavom projekte s titulom Run The World, ktorého autori sa rozhodli precestovať európske metropoly s fotoaparátom a túžbou dostať sa na miesta, kam bežná noha za žiadnych okolností nevkročí. Za celým projektom stojí česká dvojica Adam Bakay a Petr Simon, pričom minimálne o snímkach prvého menovaného sme vám už zopár článkov priniesli. Chalani venovali posledných pár mesiacov cestovaniu po Európe a zbierali inšpiratívne rozhovory s podobnými nadšencami, ktorí prostredníctvom svojich objektívov dávajú ostatným na mestá úplne iný pohľad. Postupne sa im podarilo precestovať Berlín, Amsterdam, Viedeň a samozrejme aj Bratislavu a Prahu, pričom v každom z týchto miest sa našiel aspoň jeden urbex fotograf či urban explorista s nadšením pre neprístupné lokácie.

Podľa slov chalanov sa najznámejšie miesta pre realizáciu podobných projektov nachádzajú v Amerike či Ázii, od čoho sa pochopiteľne odvíja aj počet nadšencov. Tvorcovia si pre nás pripravili už aj krátky trailer, ktorý určite zaujme. Celý dokumentárny film by mal uzrieť svetlo sveta ešte tento rok a určite vás o jeho vydaní budeme informovať. Ten vzniká aj za spolupráce Pima Brandsa, Flash Fakera a Vasylyi Rusyna. Hudbu si zas na starosti zobral NobodyListen, a tak všetko nasvedčuje tomu, že pôjde o naozaj veľkú vec. 

Domov
Zdieľať
Diskusia