Tatársky biftek je v ohrození.
Slováci si vždy vedeli dobre pochutiť na tatárskom bifteku, ale čoskoro sa toto jedlo možno vytratí z našich reštaurácií. Nepochopiteľná vyhláška ešte z roku 2007 totiž zakazuje predaj akéhokoľvek jedla obsahujúce mäso, ktoré nebolo pred podávaním teplene upravené. A keďže sa tatarák pripravuje zo surového hovädzieho mäsa, každá reštaurácia, ktorá ho ponúka vo svojom jedálnom lístku prakticky túto vyhlášku porušuje. Záhadou však zostáva to, prečo sa hygiena začala zaujímať o tatarák a naňho naväzujúcu vyhlášku až teraz. Keďže doteraz prevádzky veselo tataráky predávali bez obavy z vysokých pokút či iných trestov, ich majitelia zostali zaskočení, keď pred pár dňami hygienici pokutovali až 6 bratislavských reštaurácií a vyhlásili, že tataráky viac nebudú tolerované. Samozrejme, že ľudia to odmietli nechať len tak a stihli už vytvoriť aj petíciu za to, aby bola vyhláška upravená. Uvidíme teda, ako celá situácia dopadne, ale dúfame, že zvíťazí zdravý rozum a tatarák v reštauráciách zostane už oficiálne.