Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2016, 9:44
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Ubíja vás spánok v aute či lietadle? Hojdacia sieť pre hlavu dá oddýchnuť vašej krčnej chrbtici

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Ideálny spoločník na cestovanie.

Uveďte na stupnici od 1 do 10, ako veľmi vás napĺňa spánok v aute, pokiaľ nevlastníte vozidlo prispôsobené dlhému cestovaniu s cenovkou, ktorá je absolútne neprijateľná pre väčšinu z nás? A čo také cestovanie v lietadle? Ekonomická trieda vám asi nie je príliš po chuti a zrejme by ste si radi spríjemnili dlhší let či cestu autom najviac, ako sa len dá, minimálne čo sa týka komfortu vašej hlavy a krčnej chrbtice. Na trhu nájdete naozaj veľké množstvo cestovných vankúšov a podložiek hlavy, avšak nedávny projekt z Kickstarteru pravdepodobne ponúkne lepšiu alternatívu.

Jednoducho povedané, obesíte sa o miniatúrnu hojdaciu sieť. NodPod, patentovaný vynález, má pred sebou ešte 21 dní kampane, avšak už v čase písania článku je vyzbieraných 67 200€ (stanovený cieľ bol 17 700€). Autorka skvelého cestovného príslušenstva Paula Blankenship mala zrejme po krk bezsenného trávenia času počas najväčšej únavy na zadnom sedadle. Špeciálny závesný vankúš je vyplnený pamäťovou penou a obávať sa nemusíte ani o vašu bezpečnosť počas cestovania, pokiaľ ho neplánujete používať bez bezpečnostného pásu. Súčasťou je tiež poistka na rýchle odstránenie siete. 

Na rozdiel od iných podpierok pre hlavu, NodPod sa asi ako jediný môže skutočne pochváliť, že vás udrží na 90 stupňoch počas celej cesty. Žiadne padanie hlavy do bokov alebo predku. Nakoľko bude sieť skutočne komfortná a či jej užívatelia predídu nepríjemnej bolesti vystreľujúcej do krku, hlavy a v podstate i celého tela sa však uvidí až po doručení.  Momentálne zaň zaplatíte spolu s dopravou 30 €. Odhadovaný mesiac doručenia je november. 

Ubíja vás spánok v aute či lietadle? Hojdacia sieť pre hlavu dá oddýchnuť vašej krčnej chrbtici
Zdroj: www.kickstarter.com
Ubíja vás spánok v aute či lietadle? Hojdacia sieť pre hlavu dá oddýchnuť vašej krčnej chrbtici
Zdroj: www.kickstarter.com
Anketa:
Zaujal vás cestovný vankúš NodPod?
Áno
Nie
Áno
68 %
Nie
32 %
Domov
Zdieľať
Diskusia