Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2016, 18:11
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Zootopia po 3 mesiacoch v kinách zarobila magickú miliardu!

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Nečakaný úspech originálneho a skvelého animáku. Zo Zootopie je veľký hit.

Animáky nezarábajú stovky miliónov v otváracom víkende. Na druhú stranu, zvyknú sa v kinách držať najdlhšie a taktiež takmer po celú dobu inkasajú z množstva návštev. Deti pôjdu na ten istý film do kina aj trikrát a kvalitným animákom nepohrdne ani dospievajúci či dospelý jedinec. Keď Zootopia vtrhla do kín presne pred tromi mesiacmi, všetci boli prekvapení, akú kvalitu hlásajú recenzenti a diváci. My sme sa boli presvedčiť taktiež a skutočne si nepamätáme, kedy sme boli takto nadšení animákom. Recenziu si môžete prečítať tu. 

Nebola to však len kvalita, ktorou Zootopia prekvapila celý svet. Zaznemala totiž obrovský úspech a celé tri mesiace pridávala milióny k miliónom, až bolo jasné, že sa bude útočiť na miliardu. Minulý týždeň už rozprávku stiahli v USA z mnohých kín, nejaký ten víkend ju však v multiplexoch bude možné zastihnúť. Po troch mesiacoch však konečne padla mýtická hranica. Zootopia totiž podľa prvotných predpokladov zarobila miliardu a aj keby sa odhady mýlili, je isté, že tých pár stoviek tisíc by zarobila zajtra či pozajtra. Box Office Mojo však hlási miliardu, a tak sa Zootopia stáva 26. filmom, ktorý túto hranicu prekonal. Z tých 26. filmov je pritom animák o zvieracej spoločnosti nie veľmi odlišnej od tej našej už 11. počinom z dielne Disney a len štvrtým animákom, ktorému sa cez miliardu podarilo dostať. Úspech Zootopie sa vlastne celkom podobá na Frozen, aj keď to malo ešte rozprávkovejšie postavy a krajinu, išlo o muzikál a film veľmi podporil aj merchendising. Tam ale tiež málokto čakal také enormné tržby.

Za úspechom Toy Story 3 stála taktiež veľká a milovaná značka, no a Mimoňov za miliardu dotiahli ľudia, ktorí tento článok asi ani nečítajú. Asi sa však zhodneme, že Zootopia bola z týchto štyroch minimálne najoriginálnejšou rozprávkou. Disney nie je známe tým, že by svoje animované štúdio hnalo čo najrýchlejšie k sequelom príbehov, ktoré zarobili. Na oznámenie Frozen 2 sme čakali veľmi dlho, Wreck-It Ralph 2 stále nie je potvrdený a tak ďalej a tak ďalej. Budeme však veriť, že pokračovanie Zootopie dorazí do kín do dvoch-troch rokov. Svet týchto zvieratiek je totiž nesmierne bohatý a skrýva v sebe veľký potenciál. Bola by škoda ho nevyužiť. Kompletný box office článok s tržbami z celého sveta vám kolega mirex prinesie už čoskoro. A čo vy, videli ste Zootopiu? Myslíte, že si tú miliardu zaslúžila?

Zootopia po 3 mesiacoch v kinách zarobila magickú miliardu!
Zdroj: Disney
Domov
Zdieľať
Diskusia