Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2016, 14:44
Čas čítania 0:00
Jakub P.

Kanye West tvrdí, že je v 53-miliónovom dlhu. Ako je to možné, čo za tým stojí a koho žiada o pomoc?

ZAUJÍMAVOSTI KANYE WEST YEEZY
Uložiť Uložené

Yeezus tvrdí, že potrebuje viac peňazí na to, aby mohol svetu priniesť viac krásnych nápadov. O pomoc požiadal aj zakladateľa Facebooku, Marka Zuckerberga.

Yeezusa pomaly volali na pódium Saturday Night Live, keď na Twitteri oznámil, že je v 53-miliónov dolárovom dlhu a požiadal fanúšikov, aby sa modlili za to, aby ho prekonal. Toto tvrdenie ihneď vyvolalo celým svetom rôzne otázky - ako je možné, že umelec, ktorý za rok zarobí od 22 do 30 miliónov, sa dostal do dlhu, ako sa tam vlastne dostal a ako sa z neho plánuje vyhrabať? Poďme si teda tieto záhady postupne vyriešiť presne v takom poradí, v akom som ich za sebou napísal.


Aby som to na začiatok posunul na pravdepodobne správnu mieru, pod slovom dlh má Kanye na mysli peniaze, ktoré z vlastného vrecka investoval do svojich nápadov, čiže napríklad do jednotlivých Yeezy Seasons (na odštartovanie prvej potreboval 16 miliónov), kolaborácie s Nike, či pokusu o jeho label, do ktorého v roku 2011 natlačil 30 miliónov a nakoniec z toho nič nebolo. Samozrejme, Yeezus nie je ani zďaleka v mínuse, čo sa týka financií, ktoré má, jeho net worth sa drží na bode 180 miliónov dolárov. Potvrdil to aj sám na Twitteri, keď napísal nasledujúce: "Yes, I'm personally rich, and I can buy furs and houses for my family, but I need more money in order to bring more beautiful ideas to the world. If I spent my money on my ideas, I could not afford to take care of my family. I am in a place that so many artists end up." V jednoduchom preklade to teda znamená, že 'Ye nikomu nič nedlží, avšak ako dlh vníma to, čo investoval do jeho vízií a čo sa mu v plnej miere asi nikdy nevráti. 

Odporúčané
Kto je Bianca Censori? Manželka Kanyeho Westa bola obľúbenou študentkou vďaka veľkým prsiam, teraz sa o ňu priatelia boja Kto je Bianca Censori? Manželka Kanyeho Westa bola obľúbenou študentkou vďaka veľkým prsiam, teraz sa o ňu priatelia boja 21. septembra 2023, 9:30

Túto čiastku, o ktorej zopár ľudí vedelo už dlhšie, sa vraj niektorí z nich snažili použiť proti Kanyemu, keď sa o niečom dohadovalo alebo rozhodovalo. No dnes, keď je informácia o 53-miliónových investíciach verejne známa, je takýmto praktikám koniec. Yeezus túži, podľa toho, čo napísal a povedal, len po pár veciach a jednou z nich je zlepšovanie sveta skrz idey, ktoré mu prebehli hlavou - pokračovať v tvorení kvalitného umenia, či už oblečenia alebo hudby, zlepšenie vzdelávacieho systému v USA, kedy by učitelia dostávali viac a učebnice by stáli menej alebo zredukovanie znečistenia pomocou využitia alternatívnych zdrojov energie. Avšak na to, aby mohol posunúť všetky svoje myšlienky do roviny skutočnosti, bude potrebovať pomoc od niekoho zvonku a tu sa dostávame k poslednému bodu.

Kanye West tvrdí, že je v 53-miliónovom dlhu. Ako je to možné, čo za tým stojí a koho žiada o pomoc?

Isteže, Kanye má aktuálne za sebou značku adidas, ktorá mu výrazne pomáha s čím môže. Nemecký brand pomohol zrealizovať prezentáciu Season 3 v Madison Square Garden, čo by Yeezyho osamote stálo omnoho viac, a takisto má od nich zisky z predaja topánok. Táto podpora však Yeezymu asi nestačí, a tak potom, čo napísal na Twitteri o jeho "dlhu", požiadal dvoch miliardárov, aby investovali do jeho osoby. Tými dvoma bohatými pánmi sú zakladateľ Facebooku, Mark Zuckerberg, a spoluzakladateľ Googlu, Larry Page. Ak údajne chcú reálne pomôcť, nech Yeezusovi dajú 1 miliardu dolárov, aby sa mohol pustiť do uskutočňovania toho, čo si zmyslí. U nich doma v San Franciscu vraj hrá rap, ale skutočným umelcom pomocnú ruku nepodajú, aj toto 'Ye tweetol.  

Kanye West tvrdí, že je v 53-miliónovom dlhu. Ako je to možné, čo za tým stojí a koho žiada o pomoc?

Ani jeden z vyššie menovaných pánov sa zatiaľ neozval, Mark Zuckerberg akurát lajkol vtipný post svojho kamaráta na Facebooku. Yeezymu sa tak rozhodli pomôcť iní ľudia, s najväčšou čiastkou prišiel zatiaľ raper The Game, ktorý mu ponúkol 10 miliónov dolárov, ak by za ním Kanye priletel do Dubaja a trochu si zaskydiveoval. Na stránke gofundme zase niekto založil verejnú zbierku, ktorá má Yeezymu vynahradiť všetky investície. Za 3 dni sa v tejto kasičke nazbieralo cca 5200 dolárov. Našli sa však aj jedinci, ktorí si z tohto Kanyeho výlevu vystrelili, a to najmä Pizza Hut a filadelfské policajné oddelenie. 

Odporúčané
Výpredaj tenisiek a obuvi Yeezy pokračuje! Priprav sa na šťavnaté novinky aj návrat ikonických modelov   Výpredaj tenisiek a obuvi Yeezy pokračuje! Priprav sa na šťavnaté novinky aj návrat ikonických modelov 31. júla 2023, 16:54




Tak čo si myslíš, ostane Kanye odkázaný len na seba alebo sa nájde niekto, kto bude jeho Medici? Ego by už nemalo byť problém.


Kanye West tvrdí, že je v 53-miliónovom dlhu. Ako je to možné, čo za tým stojí a koho žiada o pomoc?
Domov
Zdieľať
Diskusia