Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2016, 16:43
Čas čítania 0:00
Richard Končol

Vymakaný Xiaomi Redmi 3 prináša veľa muziky za málo peňazí

TECH XIAOMI
Uložiť Uložené

Konkurencia pre iPhone je silná. V tomto prípade však prekonáva všetky očakávania.

Pamätám si, akoby to bolo včera, keď som písal o Xiaomi Redmi 2 - bolo to presne pred rokom. Relatívne šikovný a výkonný telefón bol vzhľadom na svoju cenu veľkým lákadlom pre skupinu ľudí, čo si nezakladá na extra veľkej prestíži, pretože kvalita sa chváli sama a v prípade Xiaomi už nehovoriac. Čo je lepšie, než vlastniť dobrý telefón za bagateľ? Štvrtý najväčší výrobca telefónov na svete(!) už predstavil nástupcu Redmi 2 - je ním logicky Redmi 3. 

Pozrime sa na zúbok trojkovému Redmi - v hliníkovom tele o hrúbke iba 8,5mm a váhe 144g sa nachádza nadupaný osemjadrový procesor Snapdragon 616 (pričom polovica má takt 1.5 GHz a druhá polovica má 1.2 GHz), tomu sekunduje 2-gigová RAMka a vnútorná pamäť je o veľkosti 16GB, pričom sa stále dá rozšíriť o microSD kartu až do kapacity 128GB. Samozrejmosťou je parádny 5-palcový 720p displej. A to je viac, než slušné. 

Vymakaný Xiaomi Redmi 3 prináša veľa muziky za málo peňazí

Čo sa týka výdrže, môžeme jednoznačne tvrdiť, že iPhone sa môže schovať - nabíjanie pomocou 5V/2A vstupu a batéria s kapacitou 4100 mAh hravo strčia 2750 mAh baterku v iPhone 6S Plus do vrecka. Foťáky na tom tiež nie sú zle, aj keď nevieme, od koho sú. Zadná kamera má rozlíšenie 13-megapixelov s manuálom či autofocusom a predná, selfie kamera iba 5-megapixelov - hlavným plusom je však to, že obe dokážu natáčať v 1080p. Do telefónu dokážeš strčiť dve nano SIM-ky, pričom tú druhú vieš prepnúť do internetového režimu (4G) vďaka softvéru. Áno, softvér - skoro som zabudol. Xiaomi sa spolieha na MIUI 7, najnovšiu verziu svojho upraveného Androidu.

Vymakaný Xiaomi Redmi 3 prináša veľa muziky za málo peňazí

Redmi 3 sa práve začal predávať v Číne v troch vyhotoveniach - ide o zlatú, šedú a striebornú za skvelú cenu 107 amerických dolárov, čiže asi 98 €. Pevne však veríme, že sa nájde cesta, ako ho dostaneme aj na Slovensko. Ak by sa začal predávať aj u nás, bral by si ho?

Domov
Zdieľať
Diskusia