Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2015, 17:09
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Peter Sagan je po náročnej horskej etape opäť na čele bodovania o zelený dres!

ŠPORT PETER SAGAN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dokáže si však takéto tempo pri pozmenených pravidlách udržať až do konca Tour?

Aj keď na ceste do Paríža musia cyklisti Tour de France zdolať ešte veľa náročných kilometrov, je potrebné dávať patričný dôraz aj na čiastkové úspechy počas jednotlivých etáp. Táto taktika platí viacnásobne práve pre naše želiezko v ohni v podobe Peťa Sagana, ktorý sa po dnešnej jedenástej pyrenejskej etape opäť vyšplhal na vrchol bodovacej tabuľky. Rýchlostná prémia bola na programe v úvodnej časti etapy, tesne po horskej prémii tretej kategórie a Peťo v nej dokázal získať až 17 bodov. Svojmu najväčšiemu sokovi z Nemecka tak nedal žiadnu šancu. Zelený dres sa u aktuálne druhého Greipela, ktorý na deviatej priečke v prémii získal len 7 bodov, dlho neohrial a putuje tam, kam podľa každého Slováka patrí. Tourminátor zo stajne Tinkoff-Saxo si zároveň vybojoval cenný sedembodový náskok, vďaka ktorému dáva všetkým fanúšikom nádej na to, aby dotiahol 102. ročník do úspešného konca.

Vyčerpávajúca 188 kilometrov dlhá etapa zložená prevažne z kopcov a prudkých stúpaní prepletená početnými horskými prémiami najviac vyhovovala Poliakovi menom Rafal Majka, ktorý dokázal s časom 5 hodín, 2 minúty a 1 sekunda zvíťaziť po fantastickom úniku. Podľa odborníkov najnáročnejšia časť celej Tour čaká jazdcov zajtra, opäť s jednou šprintérskou prémiou, kde môže Peťo ešte navýšiť svoj sedembodový náskok.

Peter Sagan je po náročnej horskej etape opäť na čele bodovania o zelený dres!
Peter Sagan je po náročnej horskej etape opäť na čele bodovania o zelený dres!
Domov
Zdieľať
Diskusia