Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2015 o 10:00
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Sony a ich epická konferencia odhalila remake Final Fantasy VII, The Last Guardian, Hitmana či úžasný Uncharted

TECH
Uložiť Uložené

Okrem toho sme videli aj Star Wars: Battlefront a možný príchod Shenmue 3. To všetko a oveľa viac vám ponúkame v článku.

Po „reality“ úvode nás všetkých čakalo malé-veľké prekvapenie. O tom, že The Last Guardian žije a transformuje sa na titul pre PS4, sme vedeli azda všetci. Ja osobne som bol taktiež v tom, že jeho účasť na tohtoročnej E3 je viac-menej istá, a preto som sa čudoval, že je okolo toho taký humbuk. Možno som len zobral nejakú náhodnú správu príliš vážne alebo mi to pripadalo logické. Logické je však to, že všetci sú z tejto hry namäkko. The Last Guardians vyzerá až poeticky krásne, obsahovo bohato a plnovýznamovejšie, než akýkoľvek iný titul predstavený, respektíve ukázaný počas posledných dní. Hra je oficiálne pripravená na release už v roku 2016. Teraz sa už kochajte krásnym gameplayom.

Microsoft ponúkol veľmi, veľmi kvalitnú a zaujímavými titulmi nabitú konferenciu. Išlo jednoznačne o jednu z najkvalitnejších za posledné roky, a tak sa muselo Sony ukázať v čo najlepšom svetle. Či svojich kolegov/konkurentov z USA japonské štúdio prekonalo, už nechám na vás. Veľmi to bude záležať na tom, či ste odrástli na prvom Playstation. Ja napríklad áno, no niektoré tituly sa mi do rúk bohužiaľ nedostali. Nakoniec, v dobe, kedy vychádzali najpamätnejšie a najkultovejšie kúsky som buď nežil alebo maximálne chodil do škôlky. A teraz ma to veľmi mrzí, hlavne vo chvíľach, kedy vidím, čo s ľuďmi robí ohlásenie remaku pre Final Fantasy VII či možný príchod Shenmue 3, ktorý môžete podporiť na Kickstarteri. Prezentácia bežala v rýchlom slede, bez zbytočných kecov, no aj tak sa drvivá väčšina využitého času rovnala tomu najlepšiemu, čo sme mohli dostať. Ohlásené bolo World of Final Fantasy, no a hneď na to aj spomínaný remake FF VII. Zdá sa však, že toho sa tak skoro nedočkáme, keďže v oficiálnej tlačovej správe stojí, že produkcia len teraz začala. Môže ísť o lož, v čo dúfame, no isté je, že tak skoro sa remaku nedočkáme. Chuť si ale spravíme a čas skrátime s Final Fantasy XV, ktoré by malo vyjsť budúci rok. Trochu ma v tomto prípade Sony prekvapilo a zároveň sklamalo, keďže o hre nič nové nepovedali ani ju neukázali. 


Dlho sme ale smútiť nemuseli. Okrem týchto titulov Sony odhalilo novú IP od Guerrilla Games, štúdia, ktoré vytvorilo Killzone. Dlho sa o tejto hre špekulovalo, v posledných dňoch sa už aj leakli prvé informácie, no to, čo sme videli počas konferencie, nám skutočne vnuklo veľké nádeje a očakávania. Hermen Hulst teda predstavil Horizon Zero Dawn, TPS akciu v post-apo svete, v ktorom sa v koži ženskej hrdinky postavíme robotickým „dinosaurom“. Čaká nás bohaté, obrovské open-world prostredie plné života, robotov a tajomstiev. Aloy sa taktiež okrem prežitia bude snažiť zistiť, čo sa stalo s predošlou civilizáciou a aký je účel strojov. 

V krátkosti si môžeme povedať o novom Hitmanovi, tentoraz bez podnázvu. Hra je zatiaľ v štádiu hlbokého vývoja, čo potvrdzuje aj cinematic teaser bez akýchkoľvek užitočných informácií. Naplno sa odhalil aj Street Fighter V, ktorého BETA začne exkluzívne pre PS4 už 23. júla. Plná hra potom vyjde v marci 2016 pre PS4 a PC.
Dreams bude hra aj pre tých najmenších, no vďaka svojej fantázií sa v nej vyšantia aj dospelí. Pre plné pochopenie a účel tohto projektu jednoducho radím pozrieť si trailer. V prípade, že už nemáte čo v Destiny robiť, čakajte na 15. september, kedy vyjde príbehová expanzia The Taken King. Už teraz sa tak začnite pripravovať na Crota, syna Orix. Pripomenulo sa nám aj No Man’s Sky, indie titul, ktorý minulý rok skutočne očaril. Po dnešku to však vyzerá na časom stereotypnú a zbytočne obsiahlu zábavku. Snáď sa ale mýlim. Najviac z týchto „mini-hier“ však zaujalo (aspoň mňa) Firewatch. To by malo ponúknuť nápaditý koncept ochrancu lesa, minimálne štipku napätia a zábavy. Celkom som na tento titul zvedavý. 


Posledným trailerom pred vydaním sa popýšil aj Batman: The Arkham Knight, čím predstavil expanziu Scarecrow nightmare misií. Potešiť vás mohlo aj Disney Infinite 3.0 s gigantickým updatom Star Warsu, no a za zmienku stoja aj Rigs či Devolver. Na rad prišiel aj Assassin’s Creed, Call of Duty: Black Ops III či Star Wars Battlefront. Prvé dve gamesy sme si ale predstavili samostatne, takže klikajte na ich názvy, ktoré vás už prehodia na samotné články. A keďže sú SW mojou srdcovkou, čo však nezohralo hlavnú úlohu (skôr fakt, že Battlefront jednoducho vyzerá úžasne), rozhodol som sa, že pre Star Wars: Battlefront pripravím aspoň krátke preview. Tá hra si ho za to, čo predviedla na E3 rozhodne zaslúži. 


Celé to potom zakončilo Uncharted 4 vo veľkom štýle. Pre viac informácií klikajte sem, no ak sa chcete len pokochať nádhernými zábermi z hry, nech sa páči. 

PS:
Nezabúdajte, že nás dnes ešte čaká konferencia Nintenda a Sqauare Enix (tu by sme sa mohli dozvedieť info o Final Fantasy hrách a taktiež novom Hitmanovi), pričom v stredu nadránom máme možnosť sledovať historicky prvú PC press konferenciu. E3 ešte zďaleka nekončí. Čo sa vám na nej ale zatiaľ páčilo najviac? Dajte nám vedieť v komentároch.

Domov
Zdieľať
Diskusia