Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2015 o 10:08
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Viktoriánsky Londýn naplno odkrýva svoju špinu v traileroch pre Assassin’s Creed Syndicate

TECH
Uložiť Uložené

Nový Assassin sa zameria na dvoch súrodencov snažiacich sa premôcť vrchnosť. Sledujte cinematic a gameplay trailer z E3 výstavy.

No hurá, teda nie. Nový AC totiž nikoho nezaujal a skôr opäť (po prvých záberoch) sklamal. Pritom je to veľká škoda. Viktoriánsky Londýn je oveľa zaujímavejší než Amerika v čase občianskej vojny, Francúzsko v období Veľkej revolúcie či zlaté pirátske časy.

Čo o Syndicate vlastne vieme? Hlavná postava sa volá Jacob Frye a bude bojovať za robotnícku triedu uprostred Londýna 19. storočia (1863), ktorý sa pýri technologickou, ako i priemyselnou revolúciou. Očakávať môžeme špinavý Londýn viktoriánskeho obdobia, množstvo prístrojov, noviniek v gameplayi ako napríklad koče, rôzne háky, zbrane, nástroje a tak ďalej. Ako Assassín sa tak budeme snažiť zachovať rovnováhu, trestať nespravodlivosť a snažiť sa nastoliť mier medzi spoločenskými vrstvami. Súbojový systém bude o niečo rýchlejší a dynamickejší, za čo môžu aj nové zbrane, ktoré sa museli s príchodom civilizovanejšej spoločnosti výrazne zmeniť. Zamerajú sa na boj na krátko, využívajúc buď holé päste alebo krátke zbrane. 

Viktoriánsky Londýn naplno odkrýva svoju špinu v traileroch pre Assassin’s Creed Syndicate


Ešte predtým, kým hre negatívne naložím, pozrieme sa na gameplay, ktorý Ubisoft uvoľnilo mimo E3 prezentácie. V ňom vidíme prenasledovanie na koči, hlúposť v podobe koňa riadiaceho sa asi mysľou Jacoba, keďže samovoľne odbáča v zákrutách naháňajúc tak cieľ (chápem, že inak by to bolo veľmi zložité, ale vyzerá to veľmi smiešne). Taktiež sme svedkami vystreľovacieho háku, ktorým sa dostaneme na vysoké miesta oveľa rýchlejšie a jednoduchšie, čo je pre casual hráčov vítaná novinka. Poteší grafika, no zamrzí fyzika či AI nepriateľov. Dokonalo sa to ukáže pri súbojoch na vlaku, kedy obaja nepriatelia len čakajú na smrť. Je nám jasné, že v hre to bude bieda, no aspoň pre prezentujúce trailery si mohli dať v Ubi viac záležať. Mesto je ale úžasné, obrovské a nádherné. Londýn je rozhodne veľmi pútavý a možno sa stane jediným dôvodom, prečo túto hru vôbec zapnem. A to som kedysi sériu AC viac než len obľuboval.

Totálne nesympatický hrdina, obohraná hrateľnosť, málo inovatívnych prvkov a tak ďalej a tak ďalej. Aj vďaka tomu mám dojem, že budem prosiť niekoho v redakcii, aby to zrecenzoval miesto mňa. Za hru hovorí aj cinematic trailer, ktorý bol úplne nudný a zbytočný. Ukázal však, že v hre bude pravdepodobne dôležité rekrutovanie členov iných gangov do toho nášho. Mám dojem, že séria definitívne stráca šťavu a umiera, ako tomu kedysi bolo s Call of Duty. Rozhodne potom neočakávajte, že sa hre budem venovať v článku o Sony konferencii. Tam nám bola predstavená ženská protagonistka, sestra mužského protagonistu. Hrať budeme môcť totiž za obidve postavy. Viac o hre sa dočítate tu. Syndicate vychádza 23. októbra. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia