Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2015, 10:52
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Psychologický thriller Selfless dorazil s perfektným trailerom a s ukážkou druhej šance na život

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Občas sa stane, že sa z ničoho nič objaví film, o ktorom sme nič nepočuli, no následne nás zaujme ako máločo iné. A to je príklad Selflessu.

S novými filmami, vyhláseniami štúdií, trailermi a informáciách o nových projektoch sa stretávam niekoľko hodín do dňa. Priznám sa ale, že ak som vôbec o Selfless počul, jednoducho som na neho okamžite zabudol. Predsa len, Ben Kingsley už má svoj zlatý vek dávnou za sebou a Ryan Reynolds rozhodne nie je hviezda, ktorá v mojich očiach dokáže priniesť perfektný film, navyše, ak má presah danej snímky kontrovať iným špičkám v žánri. Vychvaľovať Selfless len podľa prvého traileru by ale bolo unáhlené. Avšak, nie každý deň dorazí video podobné tomuto. Perfektná gradácia, zaujímavé postavy, niečo medzi klišé a originálnym námetom (dnes už je ale dosť problém priniesť niečo originálne, čo by vám štúdio odkleplo, takže aj tak, palec hore) a náznak poctivej thrillerovej akcie. Aj takéto dojmy vo mne zanechali zábery nižšie. Pripraviť skvelý trailer je vec jedna, no vytvoriť kvalitný a napínavý thriller s originálnou zápletkou, fungujúcimi dialógmi a scenárom, ktorý nie je deravý ako ementál, to už je vec druhá.

Ja však budem dúfať, že sa v lete dočkáme poctivej práce od režiséra Tarsema Singha (Snehulienka, Vojna Bohov) z Indie. Jeho doterajšia práca sa môže skôr javiť ako negatívum, obhliadnuc od faktu, do akého žánru sa pustil. Vždy je tu však šanca, že hocikto so štipkou talentu a odhodlania dokáže zaujímavý nápad preniesť na plátno v strhujúcom tempe. 

Psychologický thriller Selfless dorazil s perfektným trailerom a s ukážkou druhej šance na život

Synopsa psychologického thrilleru Selfless hovorí o veľmi bohatom mužovi (Damian - Ben Kingsley) umierajúcom na rakovinu. Dostane sa mu však príležitosti premiestniť svoje vedomie do mladšieho tela. Akonáhle si na neho zvykne, začína si užívať svoj nový život, o akom sníva každý dôchodca. Po čase sa však objavia vedľajšie účinky zákroku a Damianov mozog začína vstrebávať spomienky zo života originálneho vlastníka svojho nového tela. Hrajú Ben Kinsgley, Ryan Reynolds, Matthew Good a iní. Premiéra v zahraničí je naplánovaná na 31. júla, na Slovensku ani v Čechách sme sa zatiaľ potvrdenia premietania nedočkali, avšak pevne veríme, že sa to čoskoro zmení. 


Pre viac informácií, trailerov či aktuálnosti zo sveta filmov sledujte Filmkult

Domov
Zdieľať
Diskusia