Manuel Linares je šéfkuchárom a zároveň aj prvým fyzikom, ktorému sa podarilo vyrobiť zmrzlinu s nevídanou vlastnosťou.
Už ste si u nás mali možnosť prečítať o domácej zmrzline, aj o takej, ktorá svieti. Tentokrát pre vás máme niečo zo síce podobného súdka, avšak s úplne iným koncom. Manuel Linares je šéfkuchárom a zároveň aj prvým fyzikom, ktorému sa podarilo vyrobiť zmrzlinu s nevídanou vlastnosťou. Dostala príznačný názov Xameleón a zmení farbu po tom, ako sa dotkne vášho jazyka. Ak by ste si mysleli, že ide o zmes škodlivých chemikálii pre ľudský organizmus a konečný výrobok je zamrznutá kaša bez chuti, mýlite sa. Španiel použil výhradne prírodné ingrediencie, ktoré si môžeme bežne kúpiť aj my a chutí ako lesné plody. Podľa slov autora ide o jednoduchý proces zmeny teploty a oxidácie. Momentálne sa snaží o získanie patentu a taktiež pracuje na nových projektoch, ktoré sú taktiež spojené s obľúbenou pochúťkou. Dali by ste si?