Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Kaufland.
dnes 22. mája 2025 o 10:00
Čas čítania 1:10
Sponzorovaný obsah

Bezlepkové nemusí byť nudné. Šéfkuchár hviezd Peter Varga prezradil svoje triky na recept, ktorý musíš vyskúšať

ZAUJÍMAVOSTI KAUFLAND
Uložiť Uložené

Takto si pripravíš chutný recept na fish & chips.

Šéfkuchár hviezd už varil pre Beyoncé, Jennifer Lopez, Justina Biebera či Jennifer Aniston. Tentoraz pripravil niečo skutočne špeciálne len a len pre všetkých „bezlepkáčov“.

Takto to robí profesionál

Bezlepkové varenie a pečenie dá niekedy poriadne zabrať. Skúsený profesionál prezradil svoje tipy, ako sa ti jeho recept zaručene podarí. „Vyber si kvalitný druh bezgluténovej múky a skúšaj, ako sa pri používaní správa“, radí Peter Varga.


Ďalšia Petrova rada znie, aby sa čerstvo vypražené jedlo namiesto na tanier položilo na chladiacu mriežku, pod ktorú umiestniš dosku na vaľkanie cesta. „S priestorom pre cirkuláciu vzduchu si vyprážané pochúťky udržia svoju chrumkavosť. Extra dávku chrumkavosti môže pokrmom dodať aj obaľovanie v kukuričnej strúhanke alebo corn flakes kúskoch,“ dodáva.

Bezlepkové ≠ nudné

Medzinárodný deň celiakie nám aj tento rok pripomína, že ľudí, ktorí sa musia nedobrovoľne vyhýbať lepku, na Slovensku stále pribúda. Nezabúda na nich ani Kaufland. Všetko potrebné nielen na tvoje varenie bez gluténu, vrátane privátnej značky K-free, nájdeš v každej predajni po celom Slovensku.

Už 25 rokov tento obľúbený predajca potravín z lásky k Slovensku každý deň prináša širokú ponuku kvalitných výrobkov za senzačne nízke ceny. Oslavy tých najlepších chutí sa práve začali, pridaj sa k nim aj ty a priprav si túto delikatesu od šéfkuchára svetových hviezd hneď teraz.

kaufland
Zdroj: kaufland

Bezgluténové Fish & Chips podľa Petra Vargu

Ingrediencie:

  • 300 g filetov z tresky
  • 300 g zemiakov
  • 1 fľaša bezlepkového piva
  • 3 PL K-free bezgluténovej univerzálnej zmesi na pečenie
  • 1 vajce
  • tuk na vyprážanie, soľ, korenie

Postup:


Surovú tresku nakrájame na pásiky a osolíme. Vajíčko, múku a pivo dôkladne rozmiešame, aby vzniklo jemné, nie príliš husté cesto. Filety obalíme v ceste a vyprážame v rozohriatom tuku alebo oleji. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na hranolčeky a vyprážame do chrumkava. Podávame s tatárskou omáčkou, hráškovým pyré a plátkom citróna. Dobrú chuť.

kaufland
Zdroj: kaufland
Domov
Zdieľať
Diskusia