Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti GLO.
30. septembra 2024 o 12:00
Čas čítania 1:06
Sponzorovaný obsah

Bratislavu a Košice opäť rozžiari festival Biela noc. Tieto inštalácie by ti nemali uniknúť

Bratislavu a Košice opäť rozžiari festival Biela noc. Tieto inštalácie by ti nemali uniknúť
Zdroj: GLO
KULTÚRA BIELA NOC BRATISLAVA KOŠICE UMENIE
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Prestížny medzinárodný festival a oslava súčasného umenia v jednom. Biela noc opäť prichádza do Bratislavy a Košíc, aby počas troch jesenných večerov rozžiarila a oživila ulice miest.

Nezabudnuteľné svetelné inštalácie spolu s hudobnými, tanečnými a multimediálnymi dielami vytvoria unikátnu mágiu večerného mesta, vytvorenú vďaka hre svetla, tmy a najmodernejších technológií v službách súčasného umenia.

Nenechaj si ujsť možnosť zoznámiť sa s rôznymi ikonickými miestami, ktoré ožijú v úplne inej svetelnej dimenzii aj vďaka dlhoročnému partnerovi festivalu - glo.

Príkladom môže byť legendárny hotel Kyjev, ktorý prebudí monumentálny laserový mapping od BN Label a spolu s ďalšou projekciou na bočnú stenu obchodného domu Prior vytvoria nezabudnuteľnú kompozíciu svetelného dizajnu, prepájajúcu symboly socialistickej architektúry v Bratislave.

biela noc
Zdroj: GLO

V interiéri OD Prior si vychutnáš unikátnu kinetickú imerzívnu inštaláciu, ktorá ťa pohltí v minimalistickej krajine svetla, vytvorenej špeciálne pre túto príležitosť.

Okrem unikátnych zážitkov si z Bielej noci môžeš odniesť vďaka glo aj zaujímavé ceny, ktoré spolu so skvelou zábavou čakajú na návštevníkov nad 18 rokov v Bohéma bare počas všetkých troch výnimočných večerov.

Cieľom festivalu Biela noc, ktorý vznikol v roku 2002 v Paríži, je predstaviť verejnosti súčasné formy umenia spolu so zaujímavými miestami jednotlivých európskych metropol. Na Slovensku sa bude Biela noc konať v Bratislave (4. až 6. októbra) a takisto aj v Košiciach (11. až 13. októbra).

Lístky na bratislavskú Bielu noc v predpredaji kúpiš za 15 €, na mieste ťa budú stáť 20 €. Košické inštalácie si pozrieš za 10 €, na mieste dáš za lístok 15 €.
zisti viac

Príď objaviť unikátne inštalácie svetelného dizajnu a bohatý sprievodný program, v ktorom si prídu na svoje malí i veľkí milovníci umenia, laici i nároční diváci.

Skvelou vychytávkou pri objavovaní výnimočných zážitkov z prestížneho festivalu vo večernom meste bude mobilná appka Bielej noci, ktorá prevedie návštevníkov jednotlivými inštaláciami a programom.

Viac informácií nájdeš na stránke bielanoc.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia