Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. augusta 2024 o 12:30
Čas čítania 4:12
Jana Chovancová

Slovenky nám povedali o trápeniach s rodičmi: Karolíne čítala mama pred spaním Bibliu, Viktórii zakázala spať vedľa partnera

Slovenky nám povedali o trápeniach s rodičmi: Karolíne čítala mama pred spaním Bibliu, Viktórii zakázala spať vedľa partnera
Zdroj: Canva
ZAUJÍMAVOSTI VZŤAHY
Uložiť Uložené

Tri Slovenky sa podelili o príbehy, v ktorých boli hlavnými postavami ony a ich rodičia. Zdanlivo jednoduché dospievanie im rodičia okorenili svojimi zvláštnymi príkazmi a zákazmi.

Na úvod jedna krutá pravda, za ktorú si pravdepodobne odnesiem kritiku. Rodičovská láska vie byť niekedy poriadne toxická. I keď väčšina rodičov žije v domnienke, že chce pre svoje deti len to najlepšie a že ich rady sú stopercentne pravdivé, nie je to vždy tak.

V lepšom prípade sa ich ratolesti nad tým povznesú, v tom horšom na to budú v zlom spomínať až do dospelosti. Práve takíto ľudia sa s nami podelili o svoje príbehy. Opisujú v nich, ako na nich mali rodičia vysoké nároky, nútili ich žiť podľa kresťanských pravidiel či plodiť deti.

V Refresheri ti každý deň prinášame zaujímavý obsah. Ak sa ti naša tvorba páči a chceš podporiť redakciu, staň sa aj ty členom klubu Refresher+. Získaš tak neobmedzený prístup k prémiovému obsahu a mnohým ďalším skvelým benefitom.

Mená v tomto článku nie sú skutočné, nakoľko väčšina respondentov nechcela vystupovať pod vlastným menom. Redakcia však ich pravú identitu pozná. 

V izbe mi urobila priestor na detskú postieľku 

Kamila sa stretla s neprimeraným nátlakom zo strany matky. Celý život jej totiž hovorí, ako sa teší, keď už konečne bude mať vnúča a predstavuje si, ako sa oň stará.

Odporúčané
Pristihla som kamarátku pri trojke s mojím frajerom, čávo mi ukradol peniaze. Slováci sa podelili o to, ako ich zradili kamaráti Pristihla som kamarátku pri trojke s mojím frajerom, čávo mi ukradol peniaze. Slováci sa podelili o to, ako ich zradili kamaráti 12. septembra 2024 o 12:30

„Zakaždým mi pripomína, aký vzácny dar je mať vnúča. Obzvlášť, keď som jedináčik. Veľmi jej na tom záleží a keď som sa odsťahovala 100 kilometrov od nej, bola veľmi smutná. Veľakrát mi povedala, že taká vzdialenosť nie je v poriadku, lebo mi nebude vedieť tak často strážiť deti,“ vysvetľuje Kamila, ktorej sa o deťoch ešte ani nesníva.

K zdanlivo nevinným pripomienkam však sem-tam pribudnú aj nepríjemné vyhrážky. Kamila si síce uvedomuje, že to jej mama nemyslí zle, no zároveň sa jej slovami často trápi.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Canva

„Minule, keď som u nej bola na návšteve, povedala, že ona má čas už len 10 rokov, a potom už nebude vládať starať sa,“ hovorí. Dodáva, že síce jej nikdy vyslovene nekázala deti vôbec mať, náznakmi ju dosť tlačí do toho, aby ich čím skôr mala.

Kamila to vníma zo strany matky ako manipuláciu a cíti sa zle preto, že sa zatiaľ u nej materinský pud neprejavil a po dieťati netúži. Sama dnes nevie, či sa toto jej nastavenie niekedy vôbec zmení.


„Prednedávnom sme prerábali moju detskú izbu v dome mojej mamy. Keď mi mama predstavila voľný priestor vedľa mojej postele ako ‚vyhradené miesto na detskú postieľku, keby som sa niekedy rozhodla,‘ skoro ma prekotilo,“ hovorí Kamila.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo Karolíne mama zakazovala a ako vyzerali ich večery pred spaním. 
  • Ako znášala Kamilina mama presťahovanie jej dcéry ďaleko od nej.
  • Aké prekvapenie čakalo Kamilu po prerobení jej izby v rodičovskom dome.
  • V koľkých rokoch predstavila Viktória svojho prvého frajera a ako reagovali rodičia.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 165646 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Pizza v Oggi ZDARMA , Burger v Roxore ZDARMA alebo Poukázka v hodnotě 800 korun na nákup v 4camping
Zobraziť všetky (9)
Späť
Zdieľať
Diskusia