Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
REFRESHNI SI PLAYLIST: Travis Scott leje drink na zadok Ice Spice a Central Cee našiel lásku cez internet

4. Tory Lanez Wish I Never Met You (Prison Tapes) 

31-ročný umelec oznámil pred niekoľkými dňami vydanie novej hudby na sociálnych sieťach prostredníctvom väzenského telefónu. Svoj sľub splnil a predstavil nahrávku Wish I Never Met You, ktorá nás dostala do úzkych. 

Zvyčajne, keď raperi vydávajú materiál spoza mreží, jeho kvalita utrpí zásah. Lanez však tvrdí, že jeho inžinier dokázal čarovať tak, aby track znel, akoby ho nahral v štúdiu. Kanadská hviezda sa ukazuje v najlepšej forme a mieša svoje charakteristické R&B vokály so surovým a úprimným rapom, ktorý nás veľmi baví. 

Melancholický beat prerušovaný jemnými zvukovými efektmi dokonale dopĺňa Lanezov emotívny prejav a vytvára podmanivú atmosféru, ktorá ťa perfektne vtiahne do deja. Vypočuj si aj ďalší nový track Cell 245 a napíš nám svoj názor. 

Love, love don't come my way.
It don't come my way, don't need to stay.

5. Lil Yachty feat. Ian Hate Me

Nevieme, ako to Lil Yachty robí, ale aktuálne je všade a vôbec tým netrpí kvalita jednotlivých nahrávok. Najnovšie nás čoskoro 27-ročný interpret potešil spoluprácou s Ianom s názvom Hate Me, ktorá dostala aj podarený vizuál. 

Ak ti meno Ian zatiaľ nič nehovorí, je to v poriadku. Ide o mladého umelca z Dallasu, ktorého by sme mohli označiť za nový rapový fenomén z YouTubu a TikToku. Jeho zvuk nám pripomína kombináciu Young Thuga s Chief Keefom. 

V tracku, ktorý trvá približne 3 minúty, si obaja raperi uchmatli svoju chvíľu slávy, aby predniesli sebavedomé texty a vycibrené flowy. My voči tomu nemáme výhrady a Hate Me už rotujeme v našich playlistoch niekoľko dní. 

I know all of my ex-h*es miss me.
I was drifting, poured a whole sixteen.
I'm gon' clutch it, I don't do no resting.
And my mouth diamonds look like a cuff link.

6. Central Cee  GEN Z LUV 

Central Cee patrí medzi najvýraznejšie tváre britského rapu v posledných rokoch, pričom len v posledných mesiacoch vydal úspešné hity s Lil Babym a Ice Spice. Teraz predstavuje sólovú nahrávku s názvom gen z luv, ktorá by mala byť súčasťou jeho pripravovaného albumu CAN'T RUSH GREATNESS.

Horúcu novinku produkovali Ambezza a Peter Iskander. Obsahuje atmosférické akordy kláves, mravčie bicie a text, v ktorom rozoberá svoj súkromný život. Cench hovorí napríklad, že ak by nebolo algoritmov, nenašiel by si svoju ženu alebo ako ju najprv dlhú dobu sledoval online, kým sa rozhodol ju skutočne kontaktovať. 

Krátku skladbu GEN Z LUV sprevádza vlastnoručne nahrané video, ktoré sa zaoberá modernými vzťahmi v digitálnej ére. 

When our children ask us how did we meet.
I'm tellin' them, "Gen Z love, FYP love, IG love".

7. Ryan Leslie Tiny Desk Concert 

Ak patríš medzi dlhoročných čitateľov Refresheru, vieš, že milujeme Ryana Leslieho od čias, keď vydal perfektný album Les Is More v roku 2012, s ktorým odohral šou aj v bratislavskom klube MMC o niečo neskôr.

Ide o multitalentovaného umelca, ktorý spieva, rapuje, produkuje, hrá na množstvo hudobných nástrojov a kto vie, čo všetko ešte tento 45-ročný absolvent Harvardskej univerzity dokáže. 

Boli sme nadšení, keď sme videli, že NPR Music zavolalo v rámci série Tiny Desk Concert do najnovšieho dielu práve Leslieho, ktorý počas približne 20-minútového koncertu v New Yorku ukázal všetky svoje schopnosti naživo v sprievode živej kapely a vokalistiek.  

P. S. Ak ťa baví tvorba Ryana Leslieho, vypočuj si jeho posledný album You Know My Speed, ktorý vyšiel vo februári tohto roku. Je perfektný.

Vypočuj si tiež emotívnu novinku Lonely Road od dvojice mgk a Jelly Roll, track Lucky od Halsey, prvú nahrávku v roku 2024 od speváčky Jorja Smith s názvom High  alebo ďalší country hit Guy For That, pod ktorým sú podpísaní Post Malone a Luke Combs.
Odporúčané
REFRESHNI SI PLAYLIST: perfektné novinky si pripravili Kid Cudi, Rich The Kid s Kanyem Westom aj WEN a Nuri REFRESHNI SI PLAYLIST: perfektné novinky si pripravili Kid Cudi, Rich The Kid s Kanyem Westom aj WEN a Nuri 19. júla 2024 o 13:30
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia