Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2024 o 10:31
Čas čítania 0:53
Anna Peclová

Elon Musk chce zamestnancom zakázať používanie iPhonov. Rozčúlila ho nová Apple Intelligence

Elon Musk chce zamestnancom zakázať používanie iPhonov. Rozčúlila ho nová Apple Intelligence
TECH
Uložiť Uložené

Spoločnosť Apple v pondelok na tlačovej konferencii v americkom Cupertine oznámila vlastnú umelú inteligenciu s názvom Apple Intelligence, ktorú zavedie do všetkých svojich zariadení. Spoločnosť tiež novo spolupracuje so spoločnosťou OpenAI.

Majitelia iPhonov budú po novom môcť používať chatbota ChatGPT 4.0, ktorý bude integrovaný priamo do jednotlivých funkcií operačného systému. Apple to oznámil v pondelok na technologickej konferencii WWDC.

To nahnevalo multimiliardára Elona Muska, pre ktorého je OpenAI konkurentom. „Ak Apple integruje nástroje OpenAI na úrovni operačného systému, zariadenia Apple budú v mojich firmách prísne zakázané,“ pohrozil na sieti X.

Musk vlastní sociálnu sieť X a stojí na čele vesmírnej spoločnosti SpaceX a automobilky Tesla. Stojí aj za startupom xAI, ktorý vyvíja vlastnú umelú inteligenciu.

„Návštevníci budú kontrolovaní, svoje zariadenia Apple budú musieť nechať pri vchode, kde budú uložené vo Faradayovej klietke,“ zdôraznil a dodal, že chce zabrániť prístupu zariadení OpenAI do svojich sietí.

„Apple netuší, čo sa v skutočnosti stane, keď odovzdá vaše údaje OpenAI,“ pohrozil Musk a obvinil tvorcov ChatGPT z predaja údajov používateľov.

Apple na tlačovej konferencii zdôraznil, že bezpečnosť používateľských údajov je pre spoločnosť najvyššou prioritou. V nastaveniach bude tiež možnosť, aby si používatelia vybrali, či OpenAI smie pracovať s ich údajmi. Spoločnosti Apple ani OpenAI zatiaľ na Muskove pripomienky nereagovali.

Domov
Zdieľať
Diskusia