Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
1. apríla 2024, 7:07
Čas čítania 1:02
Veronika Ábelová

Zabudni na barančeka. Týchto päť veľkonočných dezertov z celého sveta musíš vyskúšať

Zabudni na barančeka. Týchto päť veľkonočných dezertov z celého sveta musíš vyskúšať
Zdroj: Flickr/raspberri cupcakes/na voľné použitie
GASTRO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

U nás vedie baranček. Čo sa však pripravuje na Veľkú noc vo svete?

Baranček, ktorý je u nás asi najčastejší, môže byť z tvarohu, mramoru alebo piškót.

Každá krajina má na Veľkú noc iné tradície. Všetky však majú spoločné sladké dezerty. Časopis TimeOut prišiel s výberom desiatich najchutnejších veľkonočných dezertov na svete. My vám prinášame päť najlepších, ktoré stoja za to.

Ricottový koláč

Kúsok ľahkého ricottového koláča je na Sicílii základom Veľkej noci. Jeho náplň je, ako vo väčšine tvarohových koláčov, ochutená citrónovou kôrou. Niektorí doň pridávajú sušené ovocie.

ricottový koláč
Zdroj: Flickr/Elga Cappellari/na voľné použitie

Čokoládové vajíčka

Ide o celosvetovú záležitosť. Je ich možné bežne dostať v supermarketoch. Ak vám to však nestačí a chcete si ich trochu ozvláštniť, môžete ich ozdobiť tak, ako to robia majstri čokolády. Niektorí ich plnia krémom, ovocím alebo cukríkmi a vrch zdobia kakaovými zrniečkami.

čokoláda
Zdroj: Flickr/raspberri cupcakes/na voľné použitie

Torrijas

Španielska dobrota podobná francúzskemu toastu. Plátky chleba sa namáčajú do mlieka so škoricou a s citrónovou kôrou. Potom sa obalia vo vajíčku a usmažia na panvici. Španieli ich podávajú karamelizované alebo pokvapkané medom.

toast
Zdroj: Flickr/Moritz Barcelona/na voľné použitie
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia