Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Xiaomi.
15. marca 2024, 12:00
Čas čítania 3:06
Sponzorovaný obsah

Xiaomi predstavuje novú vlajkovú loď s optikou Leica. Xiaomi 14 prináša o 32 % lepší výkon a výrazne nižšiu spotrebu energie

Xiaomi predstavuje novú vlajkovú loď s optikou Leica. Xiaomi 14 prináša o 32 % lepší výkon a výrazne nižšiu spotrebu energie
Zdroj: Xiaomi
TECH MOBILY XIAOMI
Uložiť Uložené

Spoločnosť predstavila hneď dva nové smartfóny.

Partnerstvo, ktoré spoločnosti Xiaomi a Leica vytvorili v roku 2022, prinieslo revolúciu v oblasti mobilného zobrazovania. Najnovšia séria Xiaomi 14 predstavuje vrchol tejto spolupráce a obsahuje optiku Leica Summilux.

Nová séria kombinuje výkonný procesor, významné vylepšenia v technológii chladenia a predĺženú výdrž batérie, vďaka čomu si užiješ bezchybne optimalizovaný zážitok – čo platí pre obe uvedené novinky. 

Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Ultra poháňa špičková mobilná platforma Snapdragon® 8 Gen 3, ktorá sa môže pochváliť pôsobivým 32 % nárastom výkonu procesora pri 34 % poklese spotreby energie spolu s 34 % nárastom grafického výkonu a 38 % poklesom spotreby energie v porovnaní s predchádzajúcou generáciou výrobcu.

Xiaomi 14 Ultra
Zdroj: Xiaomi
zisti viac o sérii Xiaomi 14

Xiaomi 14 Ultra sľubuje dokonalý vizuálny zážitok

Vlajková loď Xiaomi 14 Ultra si ťa získa profesionálnymi snímkami, bezkonkurenčným výkonom a inovatívnym dizajnom. Nový model čerpá inšpiráciu z tradičnej estetiky fotoaparátov – výrazný kruhový modul fotoaparátu kombinuje s plochým dizajnom zadnej strany. 

Xiaomi 14 Ultra tvorí robustná konštrukcia z veľmi pevného hliníkového rámu, vegánskej kože a nanotech skla. Model je vyrobený z jediného hliníkového bloku, čo ponúka ešte lepšiu pevnosť rámu. Použitá vegánska koža obsahuje novú zložku, ktorej výsledkom je tenší a ľahší povrch so zvýšenou odolnosťou proti opotrebovaniu.

Xiaomi 14 UltraXiaomi 14 UltraXiaomi 14 UltraXiaomi 14 Ultra
Zobraziť galériu
(4)

Určite oceníš, že displej dosahuje konzistentné zakrivenie na všetkých stranách a rohoch. Okrem toho, že je vizuálne príťažlivý, bude sa ti aj príjemnejšie držať v ruke. 

Vychutnaj si pohlcujúci vizuálny zážitok vďaka AMOLED displeju, ktorý navyše disponuje vysokým rozlíšením a variabilnou obnovovacou frekvenciou. To všetko je podporené pôsobivým jasom pre ešte živšie a prirodzenejšie farby.

Xiaomi 14 Ultra je vybavený profesionálnou štvoricou fotoaparátov s pozoruhodným rozsahom ohniskových vzdialeností. Hlavný fotoaparát vybavený plynulou premenlivou clonou ponúka bezproblémové nastavenie expozície v rôznych scenároch. Štvoricu fotoaparátov dopĺňajú teleobjektív Leica 75 mm, periskopický fotoaparát Leica 120 mm a ultraširokouhlý fotoaparát Leica 12 mm. 

Xiaomi 14 Ultra
Zdroj: Xiaomi

S optikou Leica a 50 MP snímačom zachytáva pôsobivú čistotu 8K videí. Jeho hlavný fotoaparát podporuje snímanie v rozlíšení 4K 120 snímok za sekundu a je prispôsobený na 5× spomalené efekty. Okrem toho pri rozlíšení 4K ponúka zoomovanie v plnom rozsahu pri 60 snímkach za sekundu. Telefón je navyše vybavený stabilizáciou na plynulé snímanie videa. K vybaveniu pribudol zároveň aj ďalší mikrofón.

Výrobca spolu s telefónom predstavil aj súpravu Xiaomi 14 Ultra Photography Kit, ktorá je určená pre nadšencov fotografovania a videa. V špeciálnom gripe a puzdre ponúka rozšírené funkcie, ktoré ti pomôžu posunúť fotenie mobilom na profesionálnu úroveň. Obsahuje dvojstupňovú spúšť, páčku zoomu, prispôsobiteľné tlačidlo na nahrávanie videa a ďalší vlastný ovládač.

xiaomi
Zdroj: Xiaomi

Zároveň funguje aj ako externá nabíjacia batéria, ktorá poskytuje výdrž 1500 mAh. Toto príslušenstvo si k telefónu môžeš samostatne zakúpiť.

Xiaomi 14 Ultra bude k dispozícii v dvoch farebných variantoch: čiernej a bielej, od 18. marca 2024 za cenu 1 499 eur vo verzii 16 GB/512 GB. 

kúpiť xiaomi 14 ultra

Xiaomi 14 sa stane tvojím každodenným spoločníkom

Telefón Xiaomi 14 je navrhnutý ako kompaktný každodenný spoločník. Jemne zakrivený zadný panel zabezpečuje pohodlné a bezpečné uchopenie, čo oceníš najmä pri dlhšom používaní. 

K minimalistickej estetike pomohlo premiestnenie reproduktora na displej a infračerveného portu do dekoru fotoaparátu – čo ponúka čistý vzhľad horného rámu a bočných rámov. Bonusom je ultratenký spodný rámik pre nerušený zážitok zo sledovania.

Xiaomi 14Xiaomi 14Xiaomi 14Xiaomi 14
Zobraziť galériu
(6)

Xiaomi 14 ponúka konfiguráciou troch fotoaparátov, ktoré môžeš všestranne využiť. Fotoaparáty pokrývajú široký rozsah ohniskových vzdialeností od 14 mm do 75 mm. Xiaomi 14 bol skonštruovaný s optickými objektívmi Leica Summilux a s vylepšenou clonou. 

xiaomi 14
Zdroj: Xiaomi

Smarfón je vybavený pôsobivou 6,36" obrazovkou CrystalRes AMOLED. Hustota pixelov obrazovky sa ešte zvýšila, čo prináša viac detailov ako kedykoľvek predtým. Vďaka vynikajúcemu jasu sú farby živé a obraz zostáva jasný aj na priamom slnečnom svetle.

Xiaomi 14 je k dispozícii v 3 farebných variantoch – čiernej, bielej a nefritovozelenej. Je dostupný už od konca februára 2024 za cenu 899 eur pri verzii 12 GB/256 GB a za cenu 999 eur pri verzii 12 GB/512 GB.

objav novinku xiaomi 14

Vďaka chladiacemu systému Xiaomi IceLoop ti budú obe zariadenia fungovať plynule aj pri náročných situáciách, ako je nahrávanie videa, fotografovanie s využitím výpočtovej techniky, umelá inteligencia v reálnom čase a intenzívne hranie hier.

Oba telefóny sú vybavené systémom správy batérie Xiaomi Surge, ktorý ti zaručí predĺžený výkon počas celého dňa. Xiaomi 14 poháňa 4 610 mAh batéria s podporou 90 W HyperCharge, Xiaomi 14 Ultra je napájaný väčšou (5000 mAh) batériou s 90 W.

Okrem káblového nabíjania je telefón Xiaomi 14 Ultra vybavený aj extrémne rýchlym bezdrôtovým nabíjaním s výkonom až 80 W, vďaka ktorému ho nabiješ už za 46 minút.

Spoločnosť Xiaomi koncom februára okrem nových smartfónov predstavila aj zariadenia Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, Xiaomi Watch S3, Xiaomi Smart Band 8 Pro a Xiaomi Watch 2. Na tieto novinky sa môžeš tešiť už čoskoro.
Späť
Zdieľať
Diskusia