Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti Balaton Sound.
13. februára 2024, 15:00
Čas čítania 2:08
Sponzorovaný obsah

Heineken Balaton Sound oznamuje ďalších interpretov. V line-upe uvidíš mená ako Amelie Lens, Adam Beyer či Maceo Plex

Heineken Balaton Sound oznamuje ďalších interpretov. V line-upe uvidíš mená ako Amelie Lens, Adam Beyer či Maceo Plex
Zdroj: Balaton Sound/Emil Chalhoub
HUDBA FESTIVALY
Uložiť Uložené

Tento rok pocítime výraznejší vplyv EDM a house scény. Organizátori avizujú aj niekoľko zmien.

Heineken Balaton Sound pokračuje v oznamovaní druhej vlny line-upu na rok 2024. Festival nedávno potešil menami ako James Hype, Purple Disco Machine, Paul Kalkbrenner, John Newman, Marshmello alebo Lost Frequencies.

K uvedeným interpretom pribudnú Adam Beyer, Amelie Lens, Stephan Bodzin (live), Maceo Plex, Reinier Zonneveld (live), Mathame, FJAAK, Mind Against, Miss Monique a hviezdy hard techna Sara Landry, Trym a 999999999, ktoré sa premiérovo predstavia na tomto plážovom festivale. Rovnako sa môžeš tešiť na performance od Q-dance. Aktuálny line-up nájdeš TU.

Festival bude od 3. – 6. júla na tradičnom mieste – Balaton Zamárdi v Maďarsku. Vstupenky momentálne zoženieš ešte s výhodnejšou cenovkou. 4-dňový lístok si môžeš kúpiť na oficiálnom webe za 225 eur. Jednodňové vstupenky vybavíš od 59 eur.

„S novohlásenými interpretmi je naším cieľom ponúknuť široký výber zo scény elektronickej hudby, ktorý je teraz jasne viditeľný pre návštevníkov Heineken Balaton Soundu,“ komentovala projektová manažérka festivalu Anna Filutás.

balaton saound
Zdroj: Balaton Sound/Mark Somay
Kúp si 4-dňový lístok

Výraznejší vplyv EDM a house scény

Festival tento rok predstaví mainstreamovú elitu elektronickej hudby, ako aj to najlepšie z undergroundovej elektronickej hudby, čím výrazne posilní line-up o čoraz populárnejších hard techno a hardstyle umelcov.

Najnovšia vlna mien privíta debutantku Heineken Balaton Soundu Amelie Lens, ktorá sa vracia po materskej dovolenke a prináša svoje temné techno kúzlo. Šéf labelu Drumcode Adam Beyer je zas vo svete techna stálicou.

Pravdepodobne ťa ohromí špeciálna šou v podobe live vystúpenia Stephana Bodzina. Tento ročník zažije na festivale aj svoje znovuzrodenie tvrdé techno, ktoré budú reprezentovať Sara Landry, Trym a 999999999 spolu s už ohláseným Nicom Morenom.

Heineken Balaton Sound 2024 okrem toho fanúšikom ponúkne elektrizujúcu konvergenciu špičkových hudobných talentov, ktoré predstavujú žánre house a techno. Na čele tohto rebríčka je vokálna house pecka MEDUZA. Je viac než isté, že ťa čaká nezabudnuteľné vystúpenie. Reinier Zonneveld sa predstaví svojou charakteristickou zmesou hard-edge acid techna a predvedie ti svoju inovatívnu live šou, na ktorú nezabudneš.

balaton sound
Zdroj: Balaton Sound/Attila Gündüz

Pripojí sa aj talianske duo Mathame, známe svojimi podmanivými melodickými zvukmi, po boku dánskeho majstra Kölscha, ktorý poslucháčov prenesie svojimi emotívnymi skladbami.

FJAAK je berlínske duo, ktoré uvoľní svoje jacking club grooves, zatiaľ čo fanúšikovia techna môžu očakávať špeciálnu spoluprácu, keďže Space 92 a POPOF predstavia „Turbulences“.

K pohlcujúcim zážitkom prispeje aj šéfka labelu Siona Miss Monique, ktorá očarí dav svojimi progresívnymi zvukmi. Brazílsky Vintage Culture medzitým prinesie vo svojich beatoch našliapané basy, ktoré zabezpečia elektrizujúcu atmosféru počas celého jeho vystúpenia.

Legendárny Q-dance sa predstaví na hlavnom stagei a ponúkne ukážku jedinečnej energie a vášne. Následné sety od The Qreator, Sound Rusha, Ran-D-ho, Warfacea, Sefu a DV8 sľubujú, že toto bude veľkolepé finále a zanechá účastníkom spomienky na celý život.

Čakajú nás viaceré zmeny

Tento rok si daj pozor, nech nezablúdiš. Organizátori upozorňujú na to, že sa premiestni hlavný vchod a takisto sa zmení aj umiestnenie hlavného pódia, ktoré tak poskytne komfortnejší priestor pre očakávané veľké publikum.

Súčasťou festivalu bude aj naďalej 1 km dlhá plážová časť, ktorá láka množstvo zahraničných návštevníkov a ponúka plážové párty a pohodlný relax pri vodných hrách počas celého festivalu – cez deň aj v noci.

„Na presťahovanom hlavnom pódiu bude prebiehať program až do rána a posledný deň to zavŕšime masívnou záverečnou šou v podaní vynikajúceho holandského Q-dance, ktorý predvedie tvrdšie štýly elektronickej hudby,“ dodala Anna Filutás.

Balaton Sound
Zdroj: Balaton Sound
vybav svoj lístok
Domov
Zdieľať
Diskusia