Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Weblauncher.
1. februára 2024, 10:03
Čas čítania 1:33
Sponzorovaný obsah

Výdavky na šport: Golf vs. lyžovanie – kto vyhráva?

ŠPORT ŠPORT
Uložiť Uložené

V súboji medzi golfom a lyžovaním môže byť jedným z rozhodujúcich faktorov rozpočet. Aj keď oba tieto športy majú svoje výhody, golf je často cenovo výhodnejšou voľbou. Prečo? Pozrite sa na pár dôvodov, prečo golf môže stáť menej.

Zabezpečiť si kompletný golfový výstroj za 500 eur nie je vôbec problém. Keď porovnáme golf s inými športmi, napríklad s lyžovaním, zistíme, že golf nie je taký finančne nákladný. Pre začiatočníkov nie je potrebné investovať do vlastného vybavenia, pretože väčšina golfových klubov vám ho vie poskytnúť. Až neskôr, keď sa rozhodnete, že chcete s golfom pokračovať, môžete zvážiť investíciu do základného vybavenia, ktoré zahŕňa bag, golfové palice, loptičky, oblečenie, topánky a rukavice. Tento výstroj vás bude stáť približne 500 eur.

golf
Zdroj: www.365golf.sk

Pri dlhodobom hraní môže golf stáť menej aj vďaka nižším nákladom na pravidelnú údržbu a výmenu výstroja.

Golfové ihriská sú často verejne dostupné a nemusíte platiť členské poplatky, aby ste mohli hrať. Je možné na nich hrať aj bez zelenej karty, ktorá je povolením na hru. Tých, ktorí majú skutočný záujem a chcú získať zelenú kartu, odporúčame absolvovať základný kurz, ktorý trvá zvyčajne 12 hodín a jeho cena sa pohybuje v rozmedzí od 200 do 350 eur v závislosti od počtu účastníkov.

Odporúčané
Toto je 5 tipov, ako sa namotivovať na beh. Urob to a vybehneš ešte dnes Toto je 5 tipov, ako sa namotivovať na beh. Urob to a vybehneš ešte dnes 25. apríla 2024, 19:00

Za ročné členstvo v golfovom klube s neobmedzeným prístupom na ihrisko zaplatíte približne 500 až 600 eur. Golfová sezóna na Slovensku však trvá zhruba 7 mesiacov. Naopak, sezónny skipas môže stáť od 200 až do 630 eur, pričom zimná sezóna trvá len 3 mesiace. Toto porovnanie ukazuje, že investícia do golfového členstva môže byť výhodná, pretože vám poskytuje dlhodobý prístup k tomuto druhu športu. Sezónny skipas obmedzuje človeka lyžovať len krátky časový úsek počas zimy. Ľudia tak majú za podobnú sumu príležitosť hrať golf dvakrát viac ako lyžovať.

Je však dôležité poznamenať, že to tak nemusí byť vždy. Náklady na golf aj na lyžovanie môžu závisieť od miesta, kde sa nachádzate, vašich individuálnych preferencií a frekvencie hrania alebo lyžovania. Pre niekoho môže byť lyžovanie cenovo dostupnejšie vzhľadom na miestne podmienky a dostupné zľavy. Ale ak hľadáte cenovo výhodnú športovú aktivitu, golf môže byť tou správnou voľbou.

golf
Zdroj: www.365golf.sk

Počas celého roka máte možnosť trénovať odpaly na novom golfovom odpalisku 365Golf v Trenčíne, ktoré predstavuje najmodernejšie golfové odpalisko na Slovensku a v Česku. Cenník golfového odpaliska je prispôsobený rôznym potrebám a časovým preferenciám, aby sme zabezpečili príjemné a prístupné prostredie pre každého. 365Golf nie je len miestom na šport a pohyb, ale aj prostredím, kde môžete významne zlepšiť svoje golfové schopnosti. Je to zábava pre všetkých vášnivých golfistov, ktorí túžia zdokonaliť svoje odpaly a celkovo posunúť svoju golfovú hru na vyššiu úroveň.

Domov
Zdieľať
Diskusia