Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Tesco.
29. januára 2024 o 9:00
Čas čítania 1:36
Sponzorovaný obsah

Zlepši život vo svojom meste. Tesco rozdáva 170-tisíc eur na podporu lokálnych projektov, takto sa zapojíš aj ty

Zlepši život vo svojom meste. Tesco rozdáva 170-tisíc eur na podporu lokálnych projektov, takto sa zapojíš aj ty
Zdroj: Tesco
ZAUJÍMAVOSTI TESCO
Uložiť Uložené

Tesco organizuje už 14. edíciu programu Vy rozhodujete, my pomáhame.

Jeden žetón – jeden hlas. Zákazníci prostredníctvom žetónov rozhodnú, ktorý z vybraných lokálnych projektov dostane od Tesca podporu vo výške 300, 600 alebo 1 300 eur. Toto hlasovanie o finančnej podpore pre lokálne projekty bude trvať do 11. februára 2024 v každej predajni Tesco na Slovensku.

Tesco už 14-krát podporuje lokálne nápady v rámci grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame. Vybraných 231 projektov si rozdelí sumu takmer 170-tisíc eur.

„Teší nás, že Tesco sa stalo aj vďaka podpore lokálnych projektov pevnou súčasťou komunít v lokalitách, kde pôsobí. Pomocou grantového programu ‚Vy rozhodujete, my pomáhame‘ aj tento rok podporíme zaujímavé projekty, ktoré zlepšia život v komunitách. Za 13 edícií programu sme pomohli zrealizovať vyše 2 500 projektov po celom Slovensku za viac ako dva milióny eur. V mestách a obciach sa podarilo napríklad zrekonštruovať vyše 70 ihrísk, skrášliť vyše 160 parkov, uskutočniť detské tábory či pomôcť útulkom pre zvieratá,“ hovorí Michaela Lehotská, manažérka spoločenskej zodpovednosti Tesca na Slovensku.

Pokračuje: „Počas 13 edícií programu zákazníci projektom dokopy odovzdali rekordných 39 miliónov hlasov. Ľudia na Slovensku si hlasovanie obľúbili, žetóny si už pýtajú aj sami pri každom nákupe a aktívne sa zaujímajú o nominované projekty vo svojom okolí.“

tesco sr
Zdroj: tesco sr

Do aktuálnej 14. edície grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame sa počas jesene prihlásili neziskové organizácie, občianske združenia, školy a škôlky, miesta a obce. Dokopy 448 projektov. Z prihlásených nápadov vyberá v každej edícii nezávislá odborná porota zložená zo zástupcov Tesca a neziskovej organizácie Nadácia Pontis 231 najlepších projektov.

Príležitosť dostanú tie, vďaka ktorým vzniknú nové komunitné priestory, záhrady, parky, herne, divadlá či športoviská a budú obnovené pamiatky. Prípadne také, ktoré budú organizovať rôzne športové či kultúrne podujatia, kurzy, vzdelávacie aktivity a mnohé ďalšie. „Najviac prihlásených projektov sa v tejto edícii týkalo oblastí ako zdravie a šport, rozvoj komunitného života, kultúra a vzdelávanie a rozvoj,“ dodala Michaela Lehotská.

tesco
Zdroj: Tesco

Podpor projekty aj ty

Ako prebieha hlasovanie v predajni? Za každý nákup v Tescu získaš jeden žetón. Tento žetón následne vložíš do priehradky projektu, o ktorom si myslíš, že si zaslúži najvyššiu finančnú podporu.

V každej predajni sú na výber tri lokálne projekty z okolia. Spolu s množstvom iných projektov sa za 13 edícií programu Vy rozhodujete, my pomáhame podarilo:

  • zrealizovať 109 kultúrnych podujatí,
  • zrekonštruovať takmer 70 ihrísk,
  • zorganizovať približne 213 vzdelávacích aktivít,
  • skrášliť 168 verejných záhrad a parkov,
  • uskutočniť 16 detských táborov,
  • podporiť 38 aktivít na pomoc útulkom pre zvieratá.

Víťazné projekty z doterajších edícií si môžeš pozrieť na webstránke grantového programu.

Domov
Zdieľať
Diskusia