Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je PR správa spoločnosti BMW Slovenská republika.
18. decembra 2023, 17:00
Čas čítania 1:21
Sponzorovaný obsah

Ikonická značka áut Mini predstavila limitovanú edíciu. Na Slovensku sú dostupné len dva kusy

TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Prvý elektrický kabriolet prichádza na Slovensko.

Model Mini Cooper SE Cabrio vznikol v obmedzenej sérii. Dostupných bude len 999 vozidiel, na Slovensko sa dostali dokonca len dve autá. Elektrifikácia značky Mini napreduje míľovými krokmi a napĺňa tak ambíciu prechodu na čisto elektrický pohon. S dojazdom 201 kilometrov podľa cyklu WLTP umožňuje aj výlety pod holým nebom za hranice mesta.

„Pred tromi rokmi sme uviedli na trh plne elektrický model Mini Cooper SE a dnes je každé piate vozidlo značky Mini predané v Európe plne elektrické. Tento úspech nás podnietil k tomu, aby sme v priebehu niekoľkých mesiacov predstavili malú sériu modelu Mini Cooper SE Cabrio,“ hovorí Stefanie Wurst, riaditeľka značky Mini.

BMW, MINI Copper Cabrio Electric
Zdroj: BMW
zisti viac

Výkonný motor, minimum emisií

Elektromotor s výkonom 135 kW (184 k) zrýchli model Mini Cooper SE Cabrio z pokoja na 100 km/h za 7,3 sekundy. Plne elektricky poháňanú a mimoriadne tichú textilnú strechu v štýle Mini Yours s typickým vzorom Union Jack možno otvárať, zatvárať alebo nastaviť ako posuvnú strechu až do rýchlosti 30 km/h.

Pre túto limitovanú edíciu vznikli 17-palcové disky kolies z ľahkých zliatin v dvojfarebnom vyhotovení Electric Power Spoke vyrobené zo sekundárneho hliníka.

Kombinácia zelenej elektriny pri výrobe a využitia druhotnej suroviny môže v porovnaní s konvenčnými výrobnými procesmi výrazne znížiť emisie CO2.

BMW, MINI Copper Cabrio ElectricBMW, MINI Copper Cabrio ElectricBMW, MINI Copper Cabrio ElectricMINI Cabrio Electric, BMW, auto
Zobraziť galériu
(5)

Model je k dispozícii vo farbách čierna Enigmatic Black a strieborná White Silver. Kľučky dverí, bočné mriežky v blatníkoch a lemy predných a zadných svetiel sú v bronzovej farbe Resolute Bronze.

Logá Mini a nápis modelu dostali elegantnú čiernu farbu Piano Black. Logo E, známe z modelu Mini Cooper SE, sa nachádza na prednom nárazníku aj vzadu, čím vizuálne podčiarkuje zábavu z jazdy bez lokálnych emisií.

Dva modely z limitovanej edície 999 vozidiel Mini Cooper SE Cabrio si môžeš pozrieť a kúpiť u bratislavského predajcu Mini Auto Palace. Ide iba o jedno z dvoch miest, kde sa na Slovensku predávajú vozidlá Mini.

Auto Palace tento rok oslavuje 10 rokov pôsobenia na trhu a práve možnosť uviesť 2 vozidlá zo série v Európe limitovanej na 999 kusov predstavuje ocenenie vysokej kvality služieb, ktoré spoločnosť od svojho vzniku poskytuje zákazníkom.

Domov
Zdieľať
Diskusia