Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je PR správa spoločnosti 1.DAY.
5. decembra 2023, 9:00
Čas čítania 2:20
Sponzorovaný obsah

Známy reťazec so značkovým alkoholom má už vyše 100 predajní. Nakúpiť môžeš aj z domu

Známy reťazec so značkovým alkoholom má už vyše 100 predajní. Nakúpiť môžeš aj z domu
Zdroj: 1.DAY
GASTRO ALKOHOL OBCHODY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Kúpiš tu kvalitný alkohol do 20 € aj zberateľské fľaše.

Keď hľadáme kvalitný alkohol, víno alebo cukrovinky, naše kroky automaticky zamieria do predajní 1. DAY. Táto sieť sa od roku 2009 neustále rozširovala a dnes má už viac ako 100 predajní po celom Slovensku. Čo všetko ponúka a aký tovar kupujeme najčastejšie?

Chute spotrebiteľov sa menia

Sortiment 1. DAY tvorí široký výber pochutín, cukroviniek či nealkoholických nápojov, ale najmä kvalitné víno a značkový alkohol. Aj v tejto oblasti pritom možno pozorovať určité trendy, ktorým sa v obchode prispôsobujú.

„Počas leta, ale ešte aj teraz sa teší veľkej obľube u Slovákov gin. Najpopulárnejší je ten klasický, London Dry. Nasleduje ružový gin a následne rôzne ďalšie príchute,“ približuje Martin Polák, ktorý je riaditeľom 1. DAY už jedenásť rokov.

V súčasnosti je podľa neho zároveň čoraz citeľnejší stúpajúci záujem o kvalitné rumy. „Klasickou voľbou sú tie z oblasti Karibiku, zákazníci si však veľmi pochvaľujú aj značku Jogaila. Tá je aj v našom online obchode momentálne jednou z najpredávanejších.“

1. DAY ponúka široký výber značkového alkoholu.
1. DAY ponúka široký výber značkového alkoholu. Zdroj: 1.DAY
zisti viac

Priestor aj pre slovenských výrobcov

Jednou z hlavných výhod siete 1. DAY je rozsiahly výber. Ponúka stovky druhov alkoholu – desiatky rumov, whisky, ginov či vodiek od rôznych značiek a výrobcov.

Široké je aj cenové rozpätie. Kúpiš tu kvalitnú fľašu do dvadsať eur, ale dostať tu zároveň zberateľské kúsky za stovky eur. Tie sú vhodné napríklad ako dar pri príležitosti okrúhlych narodenín alebo pri narodení dieťaťa.

Keďže ide o slovenskú sieť obchodov, snaží sa ponúkať dostatočný priestor aj regionálnym výrobcom. Okrem kvalitného slovenského vína a alkoholu tu kúpiš aj ručne vyrábané slovenské čokolády, 100 % ovocné šťavy, remeselné pivo a vo vybraných predajniach nájdeš dokonca aj tradičné farmárske mäsové a mliečne výrobky.

Personál poradí aj krásne zabalí

Minulý rok pribudli do siete aj veľkoformátové predajne, ktoré majú podľa prevádzkovej riaditeľky Mariany Kožíkovej zvýšiť pohodu pri nakupovaní a poskytnúť zákazníkom väčší zážitok. „Priestor totiž možno využiť aj na rôzne menšie podujatia. Tento koncept sa nám osvedčil aj pri otvorení našej stej predajne, ktorá bola spojená s produktovou degustáciou.“

Výraznou pomocou pri nakupovaní je vyškolený personál. Ten poradí s výberom alebo pripraví krásny darčekový kôš podľa tvojich predstáv. Ak ťa tlačí čas, vybrať si môžeš aj z hotových balení.

Nové predajne s väčšími priestormi sa dajú využiť aj na produktové degustácie.
Nové predajne s väčšími priestormi sa dajú využiť aj na produktové degustácie. Zdroj: 1.DAY

Predajne po celom Slovensku aj online

Sieť 1. DAY začínala s pár prevádzkami na východe, cieľom však bolo tento počet výrazne zvyšovať a dostať sa čo najbližšie k zákazníkovi. „Dnes máme viac ako 100 predajní a pokrývame celé Slovensko od východu až na západ. Len v rámci Bratislavy nájdete spolu 13 obchodov 1. DAY,“ hovorí Mariana Kožíková.

Okrem nákupu v kamennej predajni si môžu zákazníci tovar objednať aj online. Recenzie e-shopu 1day.sk oceňujú nákup v tomto obchode piatimi hviezdičkami a vyzdvihujú aj kvalitu komunikácie či rýchlosť doručenia.

Za spomenutie určite stojí aj služba Klikni & vyzdvihni, ktorá ti podstatne ušetrí čas strávený výberom tovaru v predajni, alebo služba Expres donáška, pri ktorej ti doručia tovar ešte v daný deň.

A hoci ľudia možno niektoré výdavky obmedzili, veľké šetrenie počas Vianoc zatiaľ vo 1. DAY nečakajú. Slováci si pri špeciálnej príležitosti radi doprajú a Vianoce ňou určite sú. To platí tak pri výbere darčeka, ako aj pitia na sviatočný stôl.

Reťazec pomáha naštartovať podnikanie aj iným

Máš blízko k tomuto segmentu a rozmýšľaš nad vlastným podnikaním? 1. DAY ponúka svoj maloobchodný koncept ďalším novým záujemcom. Vďaka dlhodobej spolupráci tak môžeš založiť vlastný rodinný biznis.

Výhodou je, že hneď v úvode môžeš mať „predajňu na kľúč“ s celým vybavením a so skúsenosťami značky. Sieť ti pomôže pri výbere vhodnej lokality, zaškoľovaní personálu, prvých objednávkach a dodávkach tovaru či s marketingovou podporou.

viac o sieti 1.day
Domov
Zdieľať
Diskusia