Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
22. novembra 2023, 11:52
Čas čítania 0:52
Radka Klučárová

Black Mirror sa vracia. Netflix plánuje už siedmu sériu populárnej dystópie

FILMY A SERIÁLY BLACK MIRROR NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložiť Uložené

Posledná 5-dielna séria Black Mirror prekypovala slávnymi menami a divnými príbehmi. Uvidíme, s čím prídu tvorcovia tentokrát.

Netflix chystá ďalšiu sériu populárneho sci-fi seriálu Black Mirror z dielne scenáristu Charlieho Brookera. Po obrovskom úspechu poslednej série, odvysielanej v prvej polovici tohto roka, pôjde už o 7. sériu. Informáciu priniesol portál Variety. 

Seriál sa dostal do top 10 seriálov na Netflixe až v 92 krajinách sveta. Posledná 5-dielna séria dystópie Black Mirror prekypovala slávnymi menami a divnými príbehmi. O plánovanom pokračovaní však zatiaľ nie sú známe žiadne podrobnejšie informácie a ani mená obsadených hercov. 

Epizóda s pomocou ChatGPT bola srač*a

Tvorca a scenárista seriálu sa krátko pred vydaním poslednej série v rozhovore pre magazín Empire priznal, že sa počas predprodukcie snažil cez umelú inteligenciu ChatGPT vytvoriť epizódu Black Mirror.

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 26. apríla 2024, 14:30

„Zadal som tam príkaz ,Vygenerovať epizódu Black Mirror‘. Na prvý pohľad sa to zdalo v poriadku, ale keď som si to čítal znova, uvedomil som si, že je to srač*a. AI len pozbierala synopsy z predošlých epizód a spojila ich dokopy. Nebolo na tom absolútne nič originálne,“ povedal Brooker. 

Vďaka experimentu s umelou inteligenciou si však uvedomil, že sa v rámci príbehov začína seriál opakovať, a 6. sériu sa rozhodol vytvoriť trochu inak. 

black mirror šiesta séria
Zdroj: Netflix/zo seriálu Black Mirror
Domov
Zdieľať
Diskusia