Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Ensana.
21. novembra 2023, 10:00
Čas čítania 1:24
Sponzorovaný obsah

Dopraj si päťhviezdičkový luxus a daj si rande so sebou. Bohémsky wellness si vychutnáš niekoľko kilometrov od Bratislavy

ZAUJÍMAVOSTI KAM NA VÝLET – SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Čo hovoríš na takýto výlet?

Sebaláska je čoraz viac skloňovaný pojem, no praktizovať ju v bežnom živote nie je úplne jednoduché. Zamysli sa nad tým, ako často si dopraješ čas na veci či aktivity, ktoré ti prinášajú radosť. Patríš medzi ľudí, ktorí občas na seba zabúdajú? V tom prípade máme pre teba tip, ktorý ti pred sviatočným zhonom dopraje chvíľku ničnerobenia. 

Vieš si predstaviť, že pôjdeš na luxusnú dovolenku osamote? Romantický ostrov, kde si môžeš dať rande so sebou, nájdeš aj na západnom Slovensku. V hoteli Thermia Palace na piešťanskom Kúpeľnom ostrove si vychutnáš bohémsku atmosféru a aj zabudneš, že si na dovolenke osamote. Dokonca to aj oceníš. Wellness pobyty sú navrhnuté tak, že sa ti nebude chcieť ísť domov. 

ensana
Zdroj: Ensana Health Spa Hotels

Poklady z hĺbky zeme

Lokalít, kde vyvierajú na Slovensku termálne a minerálne pramene, je asi 1 600. Iba na niekoľkých miestach vznikli kúpele, medzi ktoré patria aj Slovenské liečebné kúpele Piešťany.

Časť hotelov na tomto mieste patrí do siete Ensana Health Spa Hotels. Ich výhodou je, že okrem príjemného ubytovania ponúkajú služby, ktoré sú prospešné aj pre tvoje zdravie. Ak chceš pocítiť účinky geotermálnej vody a svetoznámeho piešťanského bahna, dopraj si pobyt v najluxusnejšom mieste na Kúpeľnom ostrove – v 5* hoteli Thermia Palace

rezervuj si pobyt
Termálna voda v Piešťanoch vyviera z tektonických zlomov v hĺbke asi 2000 m. Má vysoký obsah síry, a preto sa využíva najmä na liečbu ochorení pohybového aparátu. Piešťanské liečivé bahno je unikát vďaka svojmu nezvyčajne vysokému obsahu síry a sírovodíka. Má tmavomodrú farbu a pred použitím na liečebné účely sa necháva rok vyzrieť. Vyzreté bahno je modrej až čiernej farby, má mazľavú konzistenciu. 

V hoteli Thermia Palace si užiješ kúpeľné procedúry, wellness, fitko. Tiež sa môžeš kúpať vo vonkajšom alebo vnútornom bazéne a užiť si prechádzky v okolitom parku.

Dokonalou bodkou celého tvojho pobytu bude jedlo z Grand Restaurant s dych berúcim výhľadom do kúpeľného parku. Novembrový pobyt ti spestrí aj zaujímavý program.

ensana
Zdroj: Ensana Health Spa Hotels

Vydaj sa na komentovanú vychádzku Piešťany podľa memoárov muža, ktorý začal budovať meno miestnych kúpeľov – Ľudovíta Wintera. Celý program a informácie ku všetkým podujatiam nájdeš na tomto odkaze.

Nezabudni sa však oddávať odpočinku, liečivým vplyvom minerálnej vody či unikátnym vlastnostiam peloidu. 

ensana
Zdroj: Ensana Health Spa Hotels
Domov
Zdieľať
Diskusia